Un functionar al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Dambovita a fost retinut pentru mita, dupa perchezitii efectuate la sediul institutiei si la domiciliul suspectului, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Dambovita, citat de Agerpres.

Mita primita de functionar era pentru a urgenta deciziile privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, necesare inmatricularii acestora.

''La data de 15.09.2016, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Dambovita, cu sprijinul lucratorilor D.G.A. - Structura Centrala, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita, au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara, doua la sediul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (A.J.F.P.) Dambovita si unul la domiciliul suspectului C.D.C. Totodata, au fost puse in executare 20 mandate de aducere, cu sprijinul lucratorilor I.P.J. Dambovita'', se arata in comunicatul DGA Dambovita.

Conform sursei citate, in fapt, in perioada iulie - august 2016, C.D.C., consilier superior in cadrul A.J.F.P. Dambovita, a primit sume de bani si alte foloase necuvenite de la mai multe persoane in scopul urgentarii eliberarii unor decizii privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, necesare inmatricularii acestora.

Din probatoriul administrat pana in prezent a rezultat faptul ca, in cursul a 21 de zile lucratoare, functionarul public a primit de la aproximativ 30 de persoane sume de bani de pana la 200 de lei, precum si diferite bunuri, in scopul aratat mai sus.

''Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la locul de munca si la domiciliu functionarului public au fost identificate sume de bani si bauturi alcoolice. In cauza au fost audiate 18 persoane in calitate de suspect pentru savarsirea infractiunii de dare de mita'', se precizeaza in comunicatul DGA Dambovita.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita pentru continuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii, in concurs, a mai multor infractiuni de luare de mita, impotriva acestuia luandu-se masura retinerii pentru 24 de ore.