Radu Adrian, un fost ofiter SRI Prahova, a fost în trimis în judecata, marti, 13 septembrie, de catre procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Prahova fiind acuzat de trafic de influenta. Fostul ofiter SRI a fost prins în flagrant la sfârsitul lunii iulie 2016 când primea 2.000 de lei mita de la directorul Clubului Sportiv Municipal Ploiesti. Radu Adrian pretinsese acesti bani în numele primarului Ploiestiului, Adrian Dobre, motivând ca va interveni pe lânga primar pentru a-l mentine pe directorul Clubului în functie. Inclusiv primarul Dobre a fost audiat în acest dosar, fiind gasit nevinovat de procurori.

Adrian RaduFoto: Hotnews

Radu Adrian a fost încadrat în SRI în 1990, iar în 2004 a fost trecut în rezerva. A mai avut probleme cu legea, fiind trimis în judecata în dosarul penal nr. 1404/ 57/ 2008 si condamnat la 3.03.2010 de catre Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa cu închisoarea, pe o durata de 2 ani, pentru de transmitere de informatii clasificate în afara cadrului legal. Curtea de Apel Alba Iulia a suspendat conditionat executarea pedepsei cu închisoarea pe un termen de încercare de 4 ani.

Fostul ofiter SRI a devenit cunoscut dupa ce în 2015 a fost fotografiat în compania fostului presedinte Traian Basescu, dupa ce acesta din urma îsi încheiase mandatul. Atunci, presa centrala a scris despre Radu Adrian ca a facut un denunt împotriva generalului SRI Florian Coldea si a procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi.