Procurorii DIICOT impreuna cu politisti si anchetatori din Olanda au efectuat, marti, in cadrul unei echipe internationale comune de investigatii, trei perchezitii pe raza judetelor Vrancea si Bacau, precum si trei perchezitii in localitatile Breda si Veldhoven (Olanda), in cadrul unei actiuni de destructurare a unei retele de criminalitate specializata in exploatarea tinerelor prin practicarea prostitutiei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT citat de Agerpres, la ancheta au participat procurori de la DIICOT Galati, ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, in cooperare cu lucratori din cadrul Ministerului Public din Oost Brabant si lucratori de politie din Eindhoven - Oost Brabant.

Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate mai multe tinere care erau cazate in trei imobile din localitati olandeze, unde acestea practicau prostitutia.

Totodata, au fost gasite si ridicate importante sume de bani provenite din practicarea prostitutiei.

In urma investigatiilor, s-a stabilit ca pe teritoriul Olandei a actionat un grup infractional organizat, format din cetateni romani, care a avut ca scop obtinerea unor importante foloase materiale ca urmare a determinarii unui numar important de tinere la practicarea prostitutiei.

Tinerele erau racolate din Romania, prin metoda "Lover Boy", dupa care erau transportate in Olanda si cazate in imobile inchiriate de catre membrii grupului.

Procurorii sustin ca tinerele erau ulterior determinate, prin amenintari si violente, la practicarea prostitutiei in mod ilegal. Tinerele erau fotografiate in ipostaze provocatoare, dupa care fotografiile impreuna cu datele de contact ale acestora erau postate pe site-uri specializate.

Anchetatorii au mai stabilit ca tinerele practicau prostitutia fie in imobile inchiriate de catre membrii gruparii in localitati din Olanda (Breda, Rotterdam, 's-Hertogenbosch, Rijsbergen), sub directa supraveghere a acestora ori a unora dintre tinerele cu care membrii grupului initiasera relatii afective.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Galati si sediul Ministerului Public din Oost Brabant au fost conduse mai multe persoane pentru audieri.

In cauza au fost identificate imobile si ridicate sume de bani asupra carora au fost aplicate masuri asiguratorii.