Politistii bucuresteni efectueaza miercuri 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Ialomita, Calarasi si Dolj, fiind vizate mai multe persoane si societati comerciale banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor, transmite Agerpres.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este in valoare de aproximativ 1.800.000 lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de aproximativ 5.300.000 lei.

"In perioada 2013 - 2014, reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti au creat si implementat un circuit evazionist, in cadrul caruia, prin interpunerea mai multor societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma' pe lanturile de prestari servicii (lucrari de constructii, igienizari si reabilitari), s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale", informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

In cauza s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de 12 persoane, fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere.

Actiunea este efectuata de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale Bucuresti, Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor Bucuresti si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala.