ClotildeArmand, unul dintre liderii Uniunii Salvati Romania, a discutat marti cu presedintele francez Francois Hollande, aflat in vizita in Romania, intrebandu-l despre situatia medicilor si muncitorilor romani care lucreaza in Franta. Liderul de la Paris a aratat ca acestia trebuie sa beneficieze de aceleasi conditii ca omologii lor francezi si ca nu trebuie sa fie discriminati. Hollande le-a multumit medicilor romani care merg sa lucreze in Franta si au precizat ca sunt studenti francezi care urmeaza Facultatea de Medicina in Romania.

Clotilde Armand si Francois HollandeFoto: Captura Facebook

Clotilde Armand a postat pe pagina sa de Facebook inregistrarea video a dialogului succint pe care l-a avut cu liderul de la Elysee.

"Vorbiti despre un drept fundamental. Primim medici, muncitori si trebuie sa aiba conditii la fel cu cele ale medicilor si muncitorilor francezi", a declarat Hollande, invocand legislatia europeana privind libera circulatie a persoanelor si dreptul de munca in spatiul european.

"Nu trebuie sa existe fraude, sa existe distinctii, sa existe discriminari. Le multumim medicilor romani care vin in Franta si avem studenti francezi in Romania la Medicina", a adaugat Francois Hollande.