Mai multi cetateni bulgari au fost surprinsi in flagrant delict in timp ce demontau dispozitive de skimming montate anterior pe bancomate. Clonele cardurilor ar fi fost folosite de membrii gruparii pentru a efectua retrageri neautorizate in tari din sud-estul Asiei, cu precadere in Filipine, informeaza Politia Romana.

La data de 10 septembrie a.c., politistii au surprins in flagrant delict mai multi cetateni bulgari in timp ce demontau dispozitive de skimming montate anterior pe bancomate.

In urma perchezitiei corporale efectuate asupra acestora au fost identificate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor pe bancomate, telefoane mobile, carduri bancare, precum si documente de calatorie care atesta deplasarile acestora in Filipine.

Cei in cauza sunt banuiti ca, in perioada martie - septembrie 2016, ar fi instalat dispozitive de skimming pe 6 ATM-uri ale mai multor banci din Romania.

Ulterior compromiterii cardurilor, erau realizate clone ale acestora cu ajutorul carora membrii gruparii efectuau retrageri neautorizate in tari din sud-estul Asiei, cu precadere in Filipine.

Fata de unul dintre cei in cauza a fost dispusa masura retinerii urmand a fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Membrii gruparii sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de detinere de instrumente in vederea falsificarii de valori si acces ilegal la un sistem informatic.