Un raid acasa la seful in exercitiu al comisiei anti-coruptie a Rusiei a dus la decoperirea unei sume de peste 122 milioane de euro, bani gheata, au declarat surse citate deRT.com.

Suma enorma de bani, gasita acasa la Dmitry ZakharchenkoFoto: Captura YouTube

Politia l-a arestat pe Dmitry Zakharchenko, videpresedinte al Departamentului pentru Energie Industriala al Administratiei Generale de Securitate Economica si Combaterea Coruptiei (GAESCC), dupa descoperirea banilor.

Potrivit anchetatorilor, politia a confiscat circa 120 milioane de dolari si doua milioane de euro.

“Suma finala nu este cunoscuta. Politia a confiscat doar ce era scuns in casa lui; nu stie ce alte active are, dar lucram in aceasta directie”, a declarat o sursa pentru RIA Novosti.

“O mare suma de bani pesin au fost gasiti in cabinetul lui”, au spus sursele, adaugand ca Zakharchenko a refuzat sa dea detalii despre provenienta banilor, sustinand doar ca este nevinovat.

Oficialul a fost dus in fata instantei sambata, fiind acuzat de abuz de putere, obstructionarea justitiei si luare de mita.

Judecatorii au decis ca acesta sa ramana in arest pana pe 8 noiembrie, potrivit TASS.

PublicatiaLife.rua facut publice imagini cu banii gasiti la Zakharchenko. Potrivit sursei citate, anchetatorii au trebuit sa caute o cutie mare pentru a pune in ea sumele descoperite.

Avocatii lui Dmitry Zakharchenko au propus ca acesta sa fie eliberat in schimbul unei cautiuni de 70 milioane de ruble, echivalentul a 1 mil. dolari.

Conform unor surse citate de TASS, banii au apartinut bancii NOTA-Bank, a carei licenta a fost revocata in noiembrie 2015.