Transportatorii protesteaza din nou luni pe soselele de centura din tara. Timp de doua ore, in intervalul 10.00-12.00, autovehiculele de marfa vor circula cu viteza redusa. E semnul lor de protest fata de scumpirea politelor RCA. Transportatorii au anuntat saptamana trecuta ca vor declansa un protest national in 15 septembrie daca Guvernul nu ia masuri.

Reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) cer Guvernului sa inghete tarifele RCA la nivelul din luna iunie a anului trecut, cu marja asumata de presedintele ASF, de 52,7%.

Luna trecuta, transportatorii au acuzat ca ASF dezinformeaza si au cerut o intalnire cu premierul Ciolos pentru a discuta reducerea imediata a tarifelor RCA. Reprezentantii COTAR, UNTRR, ARTRI, APTE2002 SI APULUM s-au intalnit saptamana trecuta cu vicepremierii Vasile Dincu si Costin Borc carora le-au cerut sa uzeze de toate pirghiile legale pentru a stopa imediat aceste abuzuri.

"Oficialii guvernamentali si-au aratat deschiderea la dialog pentru gasirea unor solutii optime la aspectele semnalate de transportatori. In acest sens, in perioada urmatoare vor fi centralizate si analizate mai multe date furnizate de ASF si, de asemenea, vor avea loc discutii si cu reprezentantii Consiliului Concurentei legate de piata asigurarilor RCA", scria atunci un comunicat de presa al guvernului.