Pretul unui bilet de avion in Romania are un cost mediu de 12 dolari pentru fiecare 100 km calatoriti, de doua ori mai mult decat in Portugalia, dar la jumatate fata de tari precum Belgia sau Danemarca, arata un studiu al agentiei de turism online Kiwi.com din Cehia, citat de Mediafax.

Potrivit datelor, pretul mediu pe un zbor intern low cost este in Romania de 6,89 dolari/100 km, in timp ce per total piata este de 37 dolari/100 km.

La cursele internationale, media este de 1,69 dolari/100 km pe low-cost si 12,3 dolari/100km per total. Agentia de turism a luat in calcul preturile a peste un milion de calatorii cu avionul in cele mai vizitate 75 de tari din lume, Romania ocupand locul zece in Uniunea Europeana si locul 27 la nivel global in ceea ce priveste costul unui bilet de avion/100 km calatoriti.

Pe primul loc in Uniunea Europeana se situeaza Portugalia, unde un bilet de avion are un pret mediu de 6,7 dolari, fiind urmata de Suedia si Bulgaria.

Pe de alta parte, la coada clasamentului stau tarile din nord-vestul Europei precum Finlanda, Olanda si Belgia si Danemarca.