"Statul Roman pierde cele 3.000.000 de EUR si niciunul dintre responsabili nu va fi tras la raspundere", scrie fostul secretar de stat din Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, referindu-se la deblocare proiectului "Cornul și laptele".

Valeriu NicolaeFoto: AGERPRES

Nicolae relateaza intr-o postare pe blogul sau despre o intalnire cu responsabilii din ministere si specialistii dintr-o firma angajata sa vina sa cu o solutie pentru deblocarea programului, in care a constata ca niciunul dintre cei implicati nu a citit proiectul, existand greseli grosolane de traducere, inclusiv "horn" (corn de animal) pentru "corn" - "Horn and Milk."

Fostul secretar de stat precizeaza ca atunci cand a incercat sa discute cu vicepremierul Vasile Dincu, in conditiile in care blocajul principal apareau la ministerul lui, i s-a reprosat ca "cine ma cred ca sunt, ca doar nu am scris Don Quijote, ca nu a auzit nimeni de mine si ca guvernarea nu se face cu diletanti", pe un ton care "musteste de o superioritate delicat asezonata cu un butoi de ego si flambata in aroganta cat cuprinde".

Valeriu Nicolae prezinta cateva dintre greselile care apareau in proiect. Spre exemplu, in primele pagini scrie clar ca guvernul Romaniei ofera o gustare in cadrul programului "Horn and Milk".

De asemenea, acesta precizeaza ca erau cel putin 20 de greseli pe fiecare pagina, referindu-se "doar despre acele pagini care nu au fost copiate din alta parte" si ca apareau multe propozitii neterminate.

Mai apareau si propuneri fara sens precum "organizing activities with creative" ("organizarea activitatilorcu creatie") sau "consciousness professional instructor" ( "instructor profesionist de constiinta")

"Mai sunt o multime de alte tampenii cum ar fi sa le dam copiilor haine de golf si bonete in aceeasi propozitie) sa facem educatie de plastic, sa realizam intalnirea reala, sa ii invatam pe copii si cadrele didactice despre tragedia istorica Roma precum si obiceiurile/ traditiile/ obiceiurile Roma (sic).

Atentie sporita trebuie avuta cu familiile, in care picatura este gasita in fratii mai varstnici", prezinta fostul secretar de stat cateva din greselile care apar in proiect.

In urma esecului intalnirii, in cadrul careia directorii din ministere arunca vina de la unul la celalalt, Nicolae spune ca i-a trimis un SMS vicepremierului Dincu in care l-a rugat sa delege un secretar de stat pentru a rezolva problema.

"Imi raspunde cu un SMS iritat ca delegarea nu se face prin SMS. Il sun. Si imi iau ditamai smetia – practic sunt pus la punct cu: cine ma cred ca sunt, ca doar nu am scris Don Quijote, ca nu a auzit nimeni de mine si ca guvernarea nu se face cu diletanti. Tonul e minunat, musteste de o superioritate delicat asezonata cu un butoi de ego si flambata in aroganta cat cuprinde. Asa cam cu vorbesti cu un coleg care incearca sa faca ceva util in guvernul mult iubit in special de partidul dansului- PSD-ul.

Ma gandesc sa ii spun rapid ca m-a recomandat domnul Oprea, un mare scriitor roman, dar banuiesc ca nu o sa guste deloc ironia. In plus are partial dreptate, asa ca incerc sa il impac, desi reactia mi se pare exagerata.Ii raspund super zen ca scopul meu este sa salvez 3.000.000 de EUR si ca am nevoie de ajutor, chiar daca nu am ales cea mai buna metoda. Imi raspunde cu recomandarea sa folosesc caile institutionale si imi inchide plin de galanterie telefonul, inainte de a apuca sa mai zic ceva.

Sunt siderat. Omul mi se parea un tip destept ( il citisem cu placere) si probabil singura speranta ca PSD-ul poate fi reformat pe niste principii cat de cat acceptabile", povesteste Valeriu Nicolae.

Citeste articolul integral pe blogul lui Valeriu Nicolae