In perioada urmatoare vor fi scoase la concurs 5.416 posturi pentru functii in cadrul Politiei Romane, Jandarmeriei Romane, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrari, precum si in alte structuri, destinate ofiterilor si agentilor/subofiterilor, anunta Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit Mediafax.

In perioada urmatoare vor fi scoase la concurs 5.416 posturi pentru functii in cadrul Politiei Romane, Jandarmeriei Romane, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrari, precum si in alte strcuturi, destinate ofiterilor si agentilor/subofiterilor, anunta Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Dintre cele 5.416 posturi, cele mai multe, respectiv 2.853, sunt destinate Politiei Romane, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de catre reprezentantii MAI.

"Totodata, vor fi organizate concursuri de angajare in Jandarmeria Romana, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Imigrari, precum si in alte structuri MAI.Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofiterilor si 4.387 agentilor/subofiterilor. De asemenea, 1.396 functii sunt destinate incadrarii de specialisti a caror pregatire de baza nu poate fi asigurata de catre scolile MAI.", se noteaza in informarea institutiei.

Reprezentantii MAI sustin ca este necesara aceasta incadrare intrucat deficitul de personal este de aproximativ 17.500 de functii. Potrivit sursei citate, deficitul de angajati din cadrul structurilor MAI se mentine pentru ca iesirile din sistem au fost, in ultimele luni, cuprinse intre 500 si 1.000 de angajati. De la inceputul anului, 8.026 de angajati si-au incetat raporturile de munca.