Pescarii sportivi clujeni au descoperit, joi, mii de pesti morti pe lacul Gheorgheni 1 din Cluj-Napoca si au sesizat forurile abilitate, anunta Agerpres. Presedintele Asociatiei Judetene a Pescarilor Sportivi Cluj, Adrian Comanici, a declarat ca "sunt sute, poate mii de pesti morti, in special puiet" si ca a organizatia a sesizat forurile abilitate.

"Sunt sute, poate mii de pesti morti. Cred ca e din cauza deversarilor de la canalizare ale agentilor economici din zona. Am sesizat Primaria Cluj-Napoca, pe cei de la mediu, pentru a stabili cauza acestei stari de lucruri", a precizat Adrian Comanici.

La randul sau, directorul Asociatiei Judetene a Pescarilor Sportivi Cluj, Andrei Pop, a declarat, pentru AGERPRES, ca au fost afectate in special speciile de salau si biban: "Pe lacul Gheorgheni am vazut sute de pesti morti, din cauza poluarii. Probabil e vorba de canalizare. Cu precadere e afectat salaul si bibanul. Am dat o tura de lac si sunt poate chiar mii de puieti de salau. Sunt si exemplare mari, de chiar 40 cm, ceea ce inseamna aproximativ 800 de grame bucata. Dar, cel mai afectat e puietul. Persista un miros de canalizare. Am facut sesizari la Primaria Cluj-Napoca, la mediu, la Apele Romane", a spus Andrei Pop.