Romania este unul din cei mai importanti sustinatori ai independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, a declarat, miercuri, insarcinatul cu afaceri al Kievului la Bucuresti, Teofil Rendiuk, intr-un discurs rostit la receptia organizata cu ocazia Zilei Nationale a acestei tari, potrivit Agerpres.

Rendiuk a sustinut ca exista perspectiva ca Romania sa devina "noul partener strategic al Ucrainei", aratand ca intre cele doua state este un dialog bilateral excelent "adaptat la situatia geopolitica si geostrategica actuala".

"Acest dialog constructiv cuprinde sfera politica, economica si comerciala, militara, tehnico-stiintifica, culturala, transfrontaliera si inter-regionala, toate acestea confirmate de vizitele sistematice efectuate la nivel prezidential si ministerial precum si de perspectivele reale de continuare a acestui proces cu totul benefic pentru tarile noastre. O dovada in plus a faptului ca relatiile dintre Ucraina si Romania sunt excelente este inaugurarea recenta (...), la Bucuresti, pentru prima data in istorie, a slujbei religioase in limba ucraineana", a mai spus Teofil Rendiuk.