Peste 500 de tone de materiale plastice au ars in incendiul care a izbucnit, marti dupa-amiaza, in comuna Floresti, la o firma de colectare-reciclare mase plastice si deseuri, pompierii actionand in continuare la fata locului in conditiile in care mai exista unele focare izolate, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, focul care a fost lichidat dupa o interventie de patru ore si jumatate a mistuit trei prese, doua motoare electrice, baloti din mase plastice, trei mori de macinat mase plastice, un motostivuitor, aproximativ 20 de tone produs finit si aproximativ 500 tone deseuri mase plastice, insa deocamdata nu a fost facuta o evaluare a pagubelor.

Pe timpul noptii, la fata locului au ramas doua autospeciale in conditiile in care inca mai existau focare izolate, pompierii intervenind in continuare la Floresti din acelasi motiv.

ISU precizeaza in comunicat ca incendiul izbucnit la Floresti s-a manifestat pe o suprafata de aproximativ 3.000 mp la hala de productie a firmei, in statia de sortare mase plastice, cu degajare de fum.

Pentru localizarea incendiului, pompierii militari au actionat aproximativ o ora si jumatate, realizandu-se culoare pentru a limita si impiedica propagarea focului.

Un numar de 50 de pompieri militari au intervenit la acest eveniment, aici fiind mobilizate 13 echipaje de pompieri militari, din care opt de stingere, unul de prim-ajutor calificat si patru de prima interventie si comanda, fiind alertat si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al localitatii.

Focul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui motor electric defect sau suprasolicitat.