Membrii Baroului Bucuresti discuta, marti, cererea Monicai Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura, europarlamentarul urmand sa participe la sedinta incepand cu ora 14.00, potrivit Mediafax.

Victor Ponta, avocatFoto: Agerpres

Baroul Bucuresti a anuntat ca pe data de 6 septembrie va dezbate cererea Monicai Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura. Fostul premier s-a prezentat la sedinta din data de 31 august.

"In cadrul Consiliului sunt oameni care cunosc foarte bine prevederile legale, nu era nevoie sa ii conving eu sau sa spun foarte mult. Aveau textele in fata si cred ca, din punct de vedere legal, lucrurile sunt suta la suta clare. In rest, inca o data, imi exprim regretul ca institutii care nu au legatura cu politica si Baroul nu are nicio legatura cu politica, e o institutie democratica cu alt scop, e folosita de doamna Macovei ca sa mai dati dumneavoastra niste stiri. Alte argumente in fata Baroului decat legea nu se aduc niciodata. In fata conducatorilor Baroului, se aduc argumente legale si argumentele legale sunt clare si evidente", a declarat atunci Victor Ponta.

Monica Macovei isi va prezenta punctul de vedere in sedinta de marti.

"Doamna Macovei a solicitat sa fie invitata la urmatoarea sedinta de Consiliu pentru a-si sustine cererea. Consiliul Baroului Bucuresti a fost de acord, ca atare vom relua dezbaterile pe marginea acestei cereri pe 6 septembrie. Colectivul de consilieri, care a fost desemnat sa intocmeasca un raport cu privire la problemele de drept ridicat de aceasta cerere, a depus un raport pe care Consiliul Baroului l-a aprobat si totodata a fost invitat si s-a prezentat domnul avocat Victor Ponta, care si-a sustinut pozitia in aparare si a raspuns intrebarilor membrilor Consiliului. (...) O decizie va fi luata atunci cand Consiliul se va socoti lamurit si pe aspectele care tin de explicatiile si lamuririle doamnei Macovei si pe aspecte care tin de lamuririle membrilor Consiliului", a declarat atunci si Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, dupa ce Ministerul Educatiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediata'' a social-democratului din Baroul Bucuresti.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicio clipa in Baroul Bucuresti'', a explicat atunci Monica Macovei.

In solicitarea adresata decanului Baroului Bucuresti, Macovei a subliniat ca fostul premier nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor in drept.