Luni, vremea va deveni instabila in regiunile intracarpatice, dar se va mentine in general frumoasa si calda in restul teritoriului, informeaza Mediafax. In Banat, Crisana si Maramures cerul va fi mai mult noros si va ploua incepand din a doua parte a zilei.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

In Oltenia, Transilvania, zona Carpatilor Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali, vor fi innorari accentuate spre seara si noaptea, cand local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat si trecator. Temperaturile maxime, in scadere accentuata fata de ziua precedenta in regiunile vestice, se vor incadra intre 21...22 de grade in Banat si 33...34 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei, iar temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 21 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 8...9 grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa si predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade si cea minima de 15...17 grade.

Marti, vremea se va mentine in general instabila in vestul, nord-vestul si sud-vestul tarii, unde, mai ales in prima parte a zilei, vor mai fi innorari si local va ploua. In restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar cu totul izolat, indeosebi la munte, vor fi ploi de scurta durata.

Vantul va avea unele intensificari pe crestele montane si, temporar, in regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22...23 de grade in Banat si 32 de grade, izolat, in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 5...7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22 de grade in nordul litoralului. Spre sfarsitul intervalului, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.