Vineri noapte politistii Inspectoratului General pentru Imigrari au efectuat o misiune de indepartare sub escorta a cetateanului irakian H.R.S.H, declarat indezirabil in Romania de catre Curtea de Apel Bucuresti, informeaza un comunicat al institutiei.

Hamad Raad Salih HamadFoto: SRI

De la data pronuntarii instantei de judecata, barbatul, in varsta de 47 de ani, a fost luat in custodie publica si cazat intr-unul dintre centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrari.

Noaptea trecuta acesta a fost indepartat din tara noastra prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coanda de unde a parasit Romania cu o cursa de linie catre Bagdad.

La iesirea din tara, pe numele cetateanului irakian s-a instituit masura de nepermitere a intrarii in Romania pentru o perioada de 10 ani.

Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce irakianul, Hamad Raad Salih Hamad., a intrat in atentia SRI"in cursul anului 2013, la scurt timp dupa sosirea in Romania in baza unei vize de studii".

"In urma masurilor informativ-operative intreprinse la nivelul SRI s-a stabilit ca suspectul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale", se arata intr-un comunicat al Serviciului.

Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestand in repetate randuri intoleranta fata de occidentali si musulmanii siiti, deruland activitati de propaganda menite sa atraga coreligionari din Romania spre ideologia jihadista / ideologia DAESH.