Halucinant. Cum l-a spalat comisia de "experti" pe Petre Toba: Autorul nu stie sa scrie pe computer / Internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 2 septembrie 2016, 19:16 Actualitate | Esenţial


Petre Toba
Foto: gov.ro
Cei trei membri ai Comisiei CNATDCU care au decis ca Petre Toba nu si-a plagiat lucrarea de doctorat au o serie de explicatii ridicole, una dintre ele fiind aceea ca nu acesta nu poate fi acuzat ca a copiat de pe internet deoarece "internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii".

Motivatiile celor trei, remarcate de ziare.com, includ explicatii care tin de faptul ca Petre Toba nu stie sa scrie prea bine la calculator. In acest fel, cei trei membri ai comisiei - Claudiu Tupulan, decan al Academiei de Politie, Veronica Mihalache si Cristian Nita de la Academia Nationala de Informatii - incearca sa explice prezenta celebrului "apud" in lucrarea de doctorat a lui Petre Toba.

Reamintim ca teza lui Petre Toba contine o eroare grosolana in privinta a doi autori bine-cunoscuti, Joseph Stiglitz si Barry Buzan, inclusi la litera A a bibliografiei finale, inaintea numelor lor fiind trecuta particula Apud, care in regulile academice de citare inseamna "dupa" sau "dupa cum apare la". Ceea ce indica faptul ca autorul tezei a crezut ca Apud ar fi numele de familie al celor doi autori: Apud Stiglitz Joseph si Apud Barry Buzan, dupa cum scria Emilia Sercan la sfarsitul anului trecut.

Ce cred insa expertii din Comisie, potrivit ziare.com:

"Comisia de lucru a remarcat faptul ca persoanele care au formulat sesizarea au manifestat malitiozitate, incercand sa induca ideea ca domnul Petre Toba nu ar cunoaste sensul cuvantului 'Apud'. In realitate insa, la redactarea unei teze de doctorat de peste 400 de pagini, pot aparea o serie de inadvertente dactilografice insignifiante, cum este si cazul de fata, generate in principal de volumul mare de informatie si de faptul ca autorul nu este specializat in tehnica scrierii la computer, asa cum rezulta din CV-ul personal postat pe Internet".

Legat de acuzatiile potrivit carora Petre Toba a copiat la paginile 14 si 21 dintr-un referat postat pe Internet, expertii au stabilit ca "internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii", astfel incat oricine poate copia orice.

"Ori, in situatia de fata, neavand persoana prevazuta de lege careia sa ii fie atribuit referatul rezulta, pe cale de consecinta, ca nu poate fi vorba de plagiat, intrucat nu sunt intrunite conditiile legale.

Internet-ul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii, ci doar un fond documentar incomensurabil, care sta la dispozitia tuturor utilizatorilor, la acest fond documentar apeland inclusiv persoanele care desfasoara activitati de cercetare stiintifica".

In ceea ce priveste paginile 78-90, care seamana cu teza de doctorat a lui Ionel Tucmuruz, precum si paginile 29-32, comisia de lucru vorbeste despre o "opera comuna" a doi colegi.

Astfel, cei doi "au parcurs programul studiilor universitare de doctorat in aceeasi perioada si sub indrumarea aceluiasi conducator de doctorat".

Comisia citeaza si pozitia formulata in scris de Ionel Tucmuruzm care si-a aparat colegul:

"Avand aceleasi preocupari (suntem ofiteri de politie), beneficiind de indrumarea aceluiasi conducator de doctorat, studiind in principiu acelasi domeniu, utilizand aceleasi surse bibliografice (cursuri de specialitate, materiale nepublicate clin (sic!) baza de date a politiei nationale, date statistice etc.) este normal ca am formulat o argumentare si am elaborat opinii asemanatoare sau identice cu privire la criminalitatea trensfrontaliera (sic!) (forma de criminalitate specifica crimei organizate), in conditiile crizei globale care a marcat perioada in care am elaborat tezele de doctorat.

Acest aspect nu face decat sa valideze rezultatul cercetarilor noastre, sens in care (sic!) orice cercetator stiintific care are la indemana o bibliografie identica cu cea studiata de noi, (sic!) tine cont de realitatile vietii cotidiene de la acea data. (sic!) utilizand o metoda de cercetare consacrata, va ajunge cu siguranta la aceleasi rezultate la care am ajuns si noi. (sic!) fapt ce se permite sa concluzionam ca am operat cu principii sanatoase si am identificat corect cauzele care genereaza insecuritate".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


18613 vizualizari

 • +36 (40 voturi)    
  Ce inventii ? (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:24)

  SRA [utilizator]

  Mama Mia,

  Ce inventii la acest golan sa fie scos curat !

  Nu va este RUSINE de aceasta NATIUNE !

  Nu a aparut pe lume din mama curva si tata betiv Romanii sunt o Natiune de oameni cinstiti !
  • +31 (35 voturi)    
   Cei trei derbedei - afara din CNADTCU (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 0:12)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   Ce cauta asemenea jigodii intr-o institutie care ar trebui sa fie extrem de serioasa ?????
  • +11 (13 voturi)    
   Înseamnă că nu-i lucrare de doctorat. (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 11:24)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   "Oricine poate copia de pe internet,acesta neputând fi considerat persoană".De acord,dar nici cel care copiază,indiferent de unde,nu poate fi doctor,cu atât mai puțin,o asemenea lucrare nu poate fi lucrare de doctorat.La asemenea exprimări și cei trei ar trebui să rămână fără titlul de doctor iar facultățile respective să intre într-un proces de reevaluare a capacității de a face doctorate.
   • +1 (3 voturi)    
    corect (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 19:03)

    dacianus [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    e ca si cum ai copia la teza in clasa a 8-a dar nu esti profesor
  • +8 (10 voturi)    
   Totusi (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 11:54)

   man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   Poate ca macar intr-un punct au spus adevarul. Cica "avand aceleasi preocupari"...
   Ionel Tucmuruz e condamnat pt trafic de influenta?
   Si Toba tot cu asta e acuzt ca se ocupa in anticamera biroului lui Ponta.
   Tucmuruz e bagat prin tot felul de scandaluri de coruptie, si daca ei sustin ca au aceleasi preocupari poate are fi bine sa-si bage nasul si DNA dupa CNATDCU
  • 0 (0 voturi)    
   . (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 19:00)

   dacianus [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   poti fi om cinstit din mama curva si tata betiv
 • +34 (36 voturi)    
  Deci e ok (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:24)

  adi.i [utilizator]

  Să copiezi din lucrarea colegului pentru că lucrarea colegului nu e o persoană.
 • +41 (45 voturi)    
  Internautii sunt persoane (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:30)

  tiberius_p [utilizator]

  Internetul nu e o persoana dar cei care uploadeaza materiale pe internet sunt persoane iar acele materiale au un autor chiar daca uneori este necunoscut.

  Plagierea nu inseamna copierea dupa o alta persoana ci dupa o alta sursa fara citarea acesteia in cadrul unei idei originale. Este gresita pentru ca in felul asta autorul nu depune eforturi pentru a-si aduce propria contributie ci incearca sa prezinte contributiile altora ca fiind ale sale. Este o forma de minciuna si de furt intelectual...

  Chiar e nevoie sa le explice cineva acestor "experti" niste lucruri atat de elementare?
 • +32 (36 voturi)    
  Oare de mana stie sa scrie??? (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:32)

  ilex2013 [utilizator]

  Imi plac expertii astia care nu au nici o jena in a se compromite profesional pe ei pentru a-si salva un coleg la ananghie. Asta da solidaritate de breasla!
  • +3 (5 voturi)    
   Un adevarat om de stinta (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 18:13)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

   nici nu a vazut computer, a lucrat doar pe abac...
   Doctor...mama ei de natie cum poate sa se lase F***** de toti L******!!!!
 • +30 (32 voturi)    
  Chiat trebuia sa fie desemnate.... (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:33)

  gigiN [utilizator]

  ....trei jigodii care sa aprecieze daca este sau nu plagiat ? Chiar trebuie sa fim penibili in tot ceea ce facem ?
  • +10 (10 voturi)    
   Daca nu li se intampla nimic... (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 9:58)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Ce s-a intamplat cu cei 9 din Comisia de Etica schimbata intr-o noapte, care l-au albit pe Ponta? Absolut nimic. Ei doar au devenit, dupa verdict, deputati, directori in minister, decani, membrii in CNADTCU, etc practic au beneficiat de o multime de bani prin pozitiile in care s-au cocotat dupa ce au comis ticalosia. Iar acum sunt bine merci, insurubati in diferite functii, lumea i-a uitat. Deci, daca dai un asemenea verdict aberant, nu patesti nimic si primesti si niste avantaje - de ce nu l-ai da ???? Un prim pas ar fi inceperea unor actiuni legale impotriva echipei care a comis ticalosia cu Ponta. Atunci toti ceilalti vor fi mai atenti cand sunt tentati sau presati sa faca un lucru identic.
   • +1 (1 vot)    
    consecinta (Duminică, 4 septembrie 2016, 10:37)

    TudorNicolae1 [anonim] i-a raspuns lui cartofil

    consecinta acestor abuzuri ,este situatia dramatica in care se afla invatamantul romanesc! atat timp cat astfel de " doctori " hotarasc destinele unei tari vom ajunge in lumea a - 4 -a nu a -3 -a !!
 • +33 (33 voturi)    
  nici (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:33)

  cladob [utilizator]

  cartea tiparita nu poate fi o persoana :)
 • +19 (21 voturi)    
  mda... (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:43)

  ..13 [utilizator]

  Merita identificate asemanarile si nu stiu ce ma face sa cred ca aceste asemanri intre lucrai sunt luate cu copy-paste din alte lucrari - practici internationale.

  Promit sa ma ocup!
 • +20 (24 voturi)    
  Asa sa fie? (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:47)

  hotnewsfil [utilizator]

  COnform justificarilor prezentate mai sus (de catre membrii comisiei), un oarecare care isi propune sa scrcie o lucrare 'stiintifica' de doctorat, in orice domeniu, foloseste Google si scrie un titlu pe care vrea sa il dea lucrarii de doctorat.
  Instantaneu (dupa click), apar zeci de titluri, cu texte din care pot extrage pasaje pe care sa le pun cap-la-cap, pana desavarsesc lucrarea de 400 de pagini.
  In acest fel, nu pot fi acuzat de plagiat.
 • +25 (27 voturi)    
  Si Biblia (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:53)

  tanar_pensionar [utilizator]

  putem spune ca este un " fond documentar incomensurabil, care sta la dispozitia tuturor". Asta nu inseamna ca putem copia pagini de acolo intr-o eventuala lucrare.
  Iar cu argumentatia colegului se pot pregati absolut toti cei care au copiat la teze: " n-am copiat, dom' profesor, am avut aceeasi surse bibliografice..."
  Si daca amandoi au ajuns la aceleasi concluzii, inseamna ca ultima lucrare este absolut inutila.
 • -21 (29 voturi)    
  malitiozitate (Vineri, 2 septembrie 2016, 19:57)

  Ovidiu555 [anonim]

  Acuma hai sa nu fim mai catolici decat papa! E un fraier ca nu stie ce inseamna „apud”. OK. dar daca tot plagiatul se refera la cinci pagini care seamana cu nu stiu ce sau au fost luate de pe Internet de pe un document care nu avea autor - intr-o lucrare de 400 de pagini - mie mi se pare infim. Daca restul este original, eu ma inclin... Pai comparati asta cu ponta care a copiat, deci a copiat (in cazul ofiterului asta nu apare cuvantul „copiat”) zeci de pagini dintr-o singura carte. Eu cred ca trebuie sa stam stramb si sa judecam drept! Sa avem incredere in comisia asta mereu, nu doar atunci cand ne convin rezolutiile ei.
 • +40 (42 voturi)    
  pai (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:12)

  om simplu din multime [utilizator]

  daca nu stie sa scrie, e iertat.
  • +35 (37 voturi)    
   sa stii sa scrii nu e o cerinta pentru doctorat (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:18)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

   astea sunt explicatiile decanului Academiei de Politie si de la Academia Nationala de Informatii.

   o rusine si nesimtire rar intalnita sa vii cu explicatiile astea
   • +17 (19 voturi)    
    dansul (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 0:27)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    provine din militie.
    acolo, se lucra in echipa de trei: unu stie sa scrie, altul sa citeasca si al treilea sef, pazeste intelectualii.
    el a fost al treilea.
 • +34 (36 voturi)    
  mda (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:17)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  imbecili ...
 • +27 (29 voturi)    
  Internetul și cartea (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:28)

  aqualung [utilizator]

  "internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii". Nu, dar e un mediu, cum sunt cărțile, iar cine a scris acolo are drepturi de autor. E ca și cum ai spune că „o carte nu poate fi considerată o persoană”. Normal, dar dacă ai copiat dintr-o carte, ai plagiat. La fel și cu Internetul. Nu Internetul e o persoană, dar e o persoană care a scris textul pe Internet.

  Că doar nu a copiat un lanț Markov generat de o mașină. Deși la nivelul la care se ridică „studiile” de la universitătile astea de „apărare”, mai știi?
 • +21 (25 voturi)    
  aici (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:29)

  Sorrows [utilizator]

  a ajuns nivelul evaluării unui doctorat în România. Ăştia sunt evaluatorii unui doctorat. Ăsta e rezultatul guvernărilor căcaţilor: iliescu, nastase, udrea, blaga, ponta etc. Să nu-l uităm nici pe băsescu, căruia îi trebuiau mai mulţi sudori, că filosofi avem prea mulţi.
  • +5 (7 voturi)    
   aiurea (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 10:03)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

   E o prostie sa-l bagi si pe Basescu in insiruire numai pentru ca nu-ti place tie persoana. Nu-l apar, o avea si el pacatele lui. dar in privinta meseriasilor avea dreptate. Vezi ca si acum se cauta meseriasi calificati si s-a ajuns pana acolo ca companiile care au nevoie de ei sa-si faca propriile scoli profesionale. Si nici nu i-a trecut prin gand sa devina "doctor"...
   • 0 (0 voturi)    
    să zicem că-s de acord (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 12:59)

    Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

    până la un punct. Nu se compară băsescu cu viermii ăia de la psd, însă are şi el partea lui de vină pentru starea groaznică în care se află sistemele de valori ale românilor.
    • +3 (3 voturi)    
     Basescu are un merit aici (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 13:31)

     man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Sorrows

     Inclusiv in domeniul educatiei si culturii, a promovat oameni valorosi cu care a pornit reforma pe care o vedem azi (inca nefinalizata).
     Cine l-a promovat pe Miclea sau pe Funeriu?
     Tu?
     Eu?
     Societatea civila?
     • 0 (0 voturi)    
      ok (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 15:10)

      Sorrows [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

      şi, în plus, Horia Patapievici la ICR (obţinând cea mai bună performanţă din istoria Institutului) şi mulţi alţii. Şi, cu toate astea, uitaţi-vă în ce s-a transformat băsescu - nu e o întâmplare.
 • +23 (25 voturi)    
  Si astia sunt cei care decid asupra doctoratelor? (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:32)

  LiviuX [utilizator]

  Bine ca nu cerem ca niste maturatori de strada sa decida cine ia premiile Nobel. Poate asa ar lua si romanii...
 • +28 (30 voturi)    
  Penibile argumentele cu care este aparat Toba! (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:34)

  Susufler0 [utilizator]

  Deci daca gasesti "tot ce-ti trebuie" pe internet te faci Doctor, pt ca internetul nu-i "persoana" ci doar "un fond documentar incomensurabil care sta la dispozitia tuturor utilizatorilor". Toata treaba e sa gasesti, ca norocosul domn Toba, referate exact pe problema care te intereseaza, facute cap-coada si evident nesemnate, adica neasumate de un autor.

  In rest mai e nevoie, ca unul mai mic in grad sa te lase sa copiezi dupa el iar apoi odata ce-ai fost prins sa te apere (ca intre timp i-ai devenit si sef suprem, nu doar in grad).

  Ce e cu mizeria asta ?

  Cine isi inchipuie ca poate fi inghitita ?

  PS. Treaba cu abilitatile de a lucra cu computerul e antologica ! :))))))
 • +21 (23 voturi)    
  da... (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:45)

  Eugenn [utilizator]

  Se pare ca expertii au cam aceleasi standarde ca si acuzatii... In fine, sa speram ca plenul CNATDCU nu va admite o astfel de argumentatie.

  Apropo, eu ma intreb ce inseamna de fapt "cercetare" in domeniul securitatii nationale.
 • +22 (24 voturi)    
  Oare cine sunt parintii lui Toba? (Vineri, 2 septembrie 2016, 20:52)

  Stef_and [utilizator]

  Ar fi bine de verificat cine il tine in brate de atatia ani pe Toba!
  Cum reuseste Toba sa copieze de pe internet, dar totusi nu prea stue scrie pe calculator!
  Cum am avut pana acum un ministru care sa nu stie folosi calculatorul?
  Este chiar HALUCINANT!
 • +28 (30 voturi)    
  Fabricat in Romania 100%! (Vineri, 2 septembrie 2016, 21:07)

  talos [utilizator]

  Original 100%! Deci poti copia de pe internet precum scoleru' lenes de pe referat.ro cat doresti la alcatuirea lucrarii de doctorat sau de ce o fi ca doara internetu' nu-i om. Ca sa vezi! Da' ce, cartea e om? Deci daca copiez din carte trebuie sa citez iar daca copiez de pe internet nu. Interesanta logica. Ce facem atunci cu cartile electronice ca nici ele nu sunt oameni sau tiparituri clasice? Eu stiu si fara a fi jurist ca articolele publicate pe internet sunt sub semnatura si purtatoare de drepturi de autor, cel putin alea serioase ;). Lucrarea nu e in domeniul IT ca sa foloseasca chestii de genul open source, freeware, etc (free beer & free spech ;). Una peste alta justificarea e absolut penibila si neadevarata.
  Faptul ca nu s-a imprietenit cu tastatura calculatorului nu e o scuza la fel cum necunoasterea legii nu scuza fapta.
  In cariera cum si-a redactat rapoartele, cu creionul chimic pe carnetele sau a complectat numai amenzi de parcare? In fine, daca nu te pricepi platesi pe cineva sa-ti faca tehnoredactarea ca banuiesc ca-si poate permite din solda de comisar sef. Si daca nu esti prieten cu tastatura tot te poti zgaii dupa amaratele alea de ghilimele.
  In cazul "operei in comun" probabil cei doi au facut troc de capitole ca sa "eficentizeze" efortul. Puteau pune macar un "apud colegu' ". Chestia cu convergenta cercetarilor e plauzibila dar in cazul de fata rizibila.
  Bine ca in final macar o parte (30% ?) e originala sau nu au identificat inca infractoru' pardon autoru'.

  btw, abuzul de "halucinant" a devenit deja halucinant, de tabloid... Cred ca se mai gasesc si alte adjective potrivite prin limba romgleza.
 • -6 (20 voturi)    
  ceva logic (Vineri, 2 septembrie 2016, 21:26)

  sondel [utilizator]

  Demisia de onoare Domnule Ministru al Educatiei! Ati declarat ca daca Petre Toba pastreaza titlul de doctor atunci dumneavoastra demisionati.
 • +17 (19 voturi)    
  dar la contul de feisbuci... (Vineri, 2 septembrie 2016, 21:29)

  IancuJianu [utilizator]

  ...cu ce scrie, cu claviatura de la "Enigma'?
  • +13 (13 voturi)    
   ei na, are taci scrin (Vineri, 2 septembrie 2016, 23:27)

   talos [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

   ca foloseste ifonu' sau ipadu'.
 • +24 (26 voturi)    
  Universitatea de APARARE NATIONALA !!!!! Carol I (Vineri, 2 septembrie 2016, 21:52)

  neagoe [utilizator]

  "internetul nu poate fi considerat o persoana in acceptiunea legii"

  internetul e "un fond documentar incomensurabil".

  Ba hotilor, da, se poate folosi internetul pentru documentare, dar trebuie precizata SURSA. De ce nu o fac "dottorii"? Pentru ca nu pot sa faca o teza de doctorat DOAR DIN CITATE.

  Huo, bai Toba! Huo, hotilor!

  Universitatea de APARARE NATIONALA !!!!! Carol I
  De aparare nationala pentru ca promoveaza HOTIA si prostirea natiunii! Diplomele voastre nu valoreaza nici cat hartia pe care s-au tiparit.

  De acum, orice absolvent al vostru este suspect de a fi HOT!

  Sa va fie rusine, mai terfeliti si numele primului rege al Romaniei!
 • +22 (24 voturi)    
  Traiasca copiatul de pe referat.ro. (Vineri, 2 septembrie 2016, 21:54)

  neagoe [utilizator]

  Traiasca conceptul temelor facute copiind referatele de pe net. Asta se invata din clasa intai. Asta se invata in scoala romaneasca. Sa copiezi de pe net! Sa FURI !!!

  Unde este elevul care isi prezinta tema intre ghilimele pentru ca a luat-o de pe referat.ro? De ce ar face-o Toba? De ce ar face-o Oprea sau Pandele?
 • +20 (20 voturi)    
  Intre ei (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:16)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Securistii intre ei nu isi scot ochii. NISTE TICALOSI, din haita celor care sunt complici la distrugerea Romaniei.
 • +24 (24 voturi)    
  militia (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:18)

  mike_the_hunter [utilizator]

  E militia, e gandirea militiei corupte. Si un sarac student care copiaza de pe Wiki si el o definitie mai desteapta , e dat gata de un soft de plagiat.
  Rusine CNADTCU! Desfiintati Academiile de Politie si Informatii-fabrici de mediocritati arogante si violente. Domnu Ministru , retrage-le dreptul de a organiza doctorate cu analfabeti ca cei din comisie. Internetul nu e persoana , deci pot sa copiez ce scrie pe Hotnews si sa imi dau zeci de teze in politica si economie. Dar cine a scris ce a scris pe internet,domnilor militieni? Computerul singur? Va dau voie sa ma copiati stimati doctranzi ai Academiile de Politie si Informatii si acest text sa il puneti la panoul de onoane,
 • +16 (18 voturi)    
  Argumentatie de militieni (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:42)

  justin puscasu [utilizator]

  Sunt curios ce reactie va avea intransigentul ministru al educatiei la concluziile comisiei de analiza.
 • +8 (8 voturi)    
  Argumentatie de militieni (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:42)

  justin puscasu [utilizator]

  Sunt curios ce reactie va avea intransigentul ministru al educatiei la concluziile comisiei de analiza.
 • +19 (19 voturi)    
  Penibili e putin spus... (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:50)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Asa explicatii jenante nu am mai vazut, ii descalifica profesional pe cei din comisie...Auzi, internetul nu e persoana...Cum sa explici aberatia cu "apud"??? Sa nu mai spun cum studentii de la Academia de politie le faceau referatele si tezele de doctorat profesorilor ce urmau cursurile postuniversitare sau faceau doctoratul...
 • +19 (19 voturi)    
  Haha... (Vineri, 2 septembrie 2016, 22:56)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  ...pai voi il puneti pe asta de la Academia de politie sa-l analizeze pe toba? El nu misca in fata lui...plus cate chermeze trageau cei de la minister si igp cu cei de la Academie...corb la corb nu-si scoate ochii...
 • +18 (18 voturi)    
  cine il sustine pe Petre Toba (Vineri, 2 septembrie 2016, 23:10)

  flaviu32 [utilizator]

  As avea cateva intrebari:

  Cine il sustine pe Petre Toba?
  De ce este el asa de important?
  De ce risca sa isi ridice opinia publica in cap aceasta comisie cu spalarea lui Petre Toba?
  Cine ii sustine pe cei din comisia aceasta?
  Ce face asa de important Petre Toba incat sa se faca aproape orice pentru el?
  Cine, in afara de Liviu Dragnea, il sustine pe Petre Toba?
  • +3 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 12:57)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui flaviu32

   • +1 (1 vot)    
    corect (Duminică, 4 septembrie 2016, 12:34)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Ma gandesc, insa, ca e cu bataie lunga, poate pana la Ponta, Abramburica (prinsa si ea cu ocaua mica) si altii ca ei. Daca acest plagiat si al lui Pandele nu sunt sanctionate, atunci si Ponta se intoarce pe cai mari.
 • +19 (19 voturi)    
  Țara puitorilor de ștampile (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 0:12)

  slashroot [utilizator]

  Eu nu înțeleg de ce e nevoie de comisie de "experți" să constate că a) o pagină e copiată și b) sursa nu e citată corespunzător. E un adevăr logic, evident pentru oricine cu un grăunte de bun-simț.

  Dar în România, țara puitorilor de ștampile, unde trebuie să stai la coadă ca să depui o copie xerox, trebuie plătiți unii de la buget să mute ștampila din tușieră pe o foaie de hârtie, dând astfel caracter administrativ adevărului logic. Puitorii de ștampile îți dau voie să ai buletin, "constată" caracterul irefutabil al tezei tale de doctorat și inventează argumente cretine în timpul programului de lucru cu publicul.
  Chiar trebuia să-i plătim pe ăștia ca să ne scuipe în față?
 • +6 (6 voturi)    
  trei papagali (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 4:46)

  DragosIonescu [anonim]

  Oare ce deosebire poate fi intre cei trei membri ai comisiei si boul acela de trista amintire,care a desfiintat o comisie,pentru a-l spala pe Ponta ?
 • -2 (4 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 8:29)

  vitan.sandu [utilizator]

  Sunt curios daca postacei de pe aici au citit macar o pagina din teza lui Toba. Eu cred ca nu, ei nici nu trebuie sa stie, ei au sarcina sa posteze asa cum li se comanda. Nu ca teza nu ar putea fi un plagiat, personal nu ma pot pronunta, dar cred ca nici postacii nu stiu mai multe decat mine. Si nici autorul nu cred ca a citit teza, el a citit referatul comisiei. Si daca acest referat nu coincide cu ceea ce credea el, a sarit sa il desfinteze. Eu cred in cele trei cadre didactice care au analizat teza. Nimeni nu ar face o musamalizare tocmai acum cand spiritele sunt atat de aprinse.
  • +2 (2 voturi)    
   gresit rationamentul (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 11:36)

   SkyDan [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Profesoara: Copii ce-ati mancat azi dimineata?
   Bula: Eu am mancat salam de Sibiu.
   Profesoara: Si cam cat ai mancat Bula?
   Bula: Vreo trei cani.

   Apud Stiglitz.......hua,ha,ha,ha,ha!!!


   Anal-pha-betzilor!!!!!!
  • +3 (3 voturi)    
   Foarte bine, dar macar in (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 12:40)

   tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   propria ta gandire crezi? Nu de alta, dar orice pustan, care incepe liceul cu minime cunostinte de calculator, poate desfiinta justificarile profesor-doctorilor aia. Presupun ca si dumneata ai putea fi la nivelul de intelegere al unui adolescent. Nu e nevoie de studii doctorale.
  • +1 (1 vot)    
   "apud" (Duminică, 4 septembrie 2016, 12:27)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Apropo de citit, eu cred ca tu nu ai citit nici macar articolul de mai sus.
   Daca nici macar chestia cu "apud" nu-ti ridica oarecari semne de intrebare...
 • +3 (3 voturi)    
  Idee! (Sâmbătă, 3 septembrie 2016, 11:58)

  Constantin3 [utilizator]

  Ar fi interesant de analizat lucrarile de doctorat ale membrilor comisiiei care l-a albit pe Toba!
 • +1 (1 vot)    
  Maica Precista! (Duminică, 4 septembrie 2016, 12:21)

  revo [utilizator]

  Daca acesta este nivelul "comisiei", ce sa mai asteptam de la doctoranzi! Ce sa mai asteptam de la studenti si elevi! Meseria de profesor ar trebui desfiintata, este caduca. Traiasca Internetul!
  Fiti atenti ca individul nici macar nu-si mai da seama ce adevar arunca in ochii lumii!
  Cat este de bou! Cat sunt de boi si de magari, cu scuzele de rigoare fata de inocentele, modestele si harnicele animale! De fapt, noua injuratura trebuie a fie ceva de genul "dottore"!

  Deci toata "cercetarea" mintilor luminate, a celor mai iscoditoare si daruite de la natura minti, care ar trebui sa-si puna intrebari noi, sa descopere lucruri si concepte noi, sa impinga lumea pe calea progresului, se rezuma la a ... cerceta cu oarecare atentie ce au scris altii inaintea lor! La a face brows grabit pe Internet (Maica Domnului, apara-ne si pazeste-ne!) + copy-paste!!!
  Si, de fapt, nici macar aceste demersuri nu sunt facute de "doctoranzii" alesi pe spranceana, ci de niste amarati de negrisori, care executa ordinele primite, sau se bucura la cativa banuti.
  Tovarasa academician doctor inginer, savanta de renume mondial a tras bine cu piciorul cand a pasit in sala de doctorat. Cred ca Ea, cel putin, este foarte mandra de mostenirea durabila si infloritoare lasata Romaniei.
  ABSOLUT TOATE TITLURILE DE DOCTORAT TREBUIE SUSPENDATE SI EXPERTIZATE DE CERCETATORI DIN STRAINATATE!!

  Iar daca nu se face treaba asta, atunci toate examenele elevilor si studentilor, toate extemporalele curente si tezele de trimestru trebuie date cu cartea pe masa si Internetul deschis pe fiecare pupitru. Si nici macar sa nu se mai oboseasca elevii sa piarda timp facand copy+paste, pur si simplu sa se monitorizeze paginile accesate si gata, supraveghetorul (adica ceea ce se numea odata profesor) sa puie nota in functie de cate rezultate returneaza brows-erul (calitatea nu referintelor nu conteaza). Parinti, mobilizati-va! Nu se poate sa existe exigenta doar pentru clasele primare, gimnaziale si liceale!
 • 0 (0 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 6 septembrie 2016, 16:58)

  Crioan [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 7 septembrie 2016, 14:54)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by