DNA l-a trimis in judecata, sub control judiciar, pe primarul din Urziceni, Constantin Sava, acuzat de instigare la abuz in serviciu pentru ca ar fi determinat-o pe Maria Irimie, fost director la directia impozite si taxe sa ridice sechestrul pe conturi de peste 150.000 de lei apartinand unei firme.

In aprilie, procurorii au dispus prelungirea controlului judiciar al acestuia, cu interdictia de a-si exercita functia de primar. Sava a fost reales la alegerile locale de pe 5 iunie.

Irimie a fost trimisa si ea in judecata, in stare de libertate, pentru abuz in serviciu, se arata intr-uncomunicat DNA.

In rechizitoriu, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

"In datele de 04 iunie 2014 si 06 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, in calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat-o pe inculpata Irimie Maria, sa dispuna ridicarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societati comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fara ca societatea comerciala sa indeplineasca conditiile legale privind suspendarea sau incetarea executarii silite.

In aceasta modalitate, inculpatul Sava Constantin a produs un prejudiciu primariei municipiului Urziceni in sumele mentionate anterior si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale municipiului Urziceni.

In cauza nu au fost dispuse masuri asiguratorii intrucat toate impozitele si taxele cuvenite bugetului local, impreuna cu accesoriile aferente, au fost achitate integral, contribuabilul platind in plus, la bugetul local, suma de 4.190,69 lei.

Achitarea in timpul urmaririi penale a datoriei de catre contribuabil are natura unei acoperiri a prejudiciului dupa consumarea infractiunii si nu influenteaza existenta infractiunilor, ci doar gravitatea faptelor savarsite de inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ialomita, cu propunerea de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza. "