Cand avea doi ani, Jeremy Shuler citea carti in engleza si coreeana. La sase ani, studia matematici avansate. Acum, la 12 ani, varsta la care cei mai multi copii sunt in scoala generala, el este in primul an la Universitatea Cornell si cel mai tanar student din istoria institutitiei de invatamant aflata in selectul grup Ivy League, scrie The Guardian.

Jeremy Shuler, admis la 12 ani la Cornell UniversityFoto: Captura YouTube

“Este riscant sa extrapolam, dar, daca te uiti la traseul lui, daca va ramane pe calea aceasta, intr-o buna zi va rezolva vreo problema la care nici nu ne-am gandit”, spune decanul facultatii de inginerie de la Cornell, Lance Collins.

Jeremy este un copil educat acasa, in afara scolii, de parintii sai, ingineri in domeniul aerospatial, ce traiesc in orasul texan Grand Prairie.

Rezultatele de la teste, inclusiv de matematica si stiinte, obtinute cand avea 10 ani aratau ca era de atunci gata de facultate, a spus Collins.

"Inca de la inceput era avansat din punct de vedere fizic, foarte puternic", spune Harrey Shuler, care are un doctorat in inginerie aerospatiala, dar a pus pauza carierei sale pentru a-si educa acasa copilul.

Se atasase de litere si numere la trei luni, stia alfabetul la 15 luni si citea singur carti la 21 de luni in engleza si coreeana, limba materna a mamei sale, spun parintii.

Cand avea cinci ani, a citit “Stapanul Inelelor” si “Calatorie prin Genialitate: Marile Teoreme ale Matematicii”.