Primarii vor putea angaja consilieri personali pentru relatia cu diaspora, au propus, intr-o initiativa legislativa, 23 de deputati si senatori ai PNL, PSD si neafiliati, potrivit Agerpres.

Proiectul prevede ca primarii comunelor, oraselor, municipiilor resedinta de judet, primarul Bucurestiului, precum si fiecare dintre primarii de sector vor putea angaja, in limita numarului maxim de posturi aprobate, cate un consilier personal in relatia cu diaspora.

Initiatorii arata, in expunerea de motive, ca prin aceasta initiativa se urmareste realizarea "unei legaturi extrem de stranse intre romanii de pretutindeni si Romania''.

"Unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legatura este implicarea romanilor din diaspora in dezbaterile politice privind viitorul tarii noastre, dar si in procesul politicii de administratie locala. (...) Prin adoptarea acestei propuneri se poate evidentia si pune in valoare atat ingeniozitatea, cat si creativitatea romaneasca, beneficiind cu totii de transferul de idei si de proiecte in ambele directii, din strainatate catre Romania si invers", argumenteaza initiatorii.

Initiativa legislativa se afla in dezbatere la Camera Deputatilor.