Politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa pe numele unuia dintre soferii celor doua autobuze implicate in accidentul rutier produs in noaptea de joi spre vineri in localitatea argeseana Vulturesti, in care 14 persoane au fost ranite.

"In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca S.G. de 45 de ani, din comuna Hartiesti, in timp ce conducea un autobuz din directia Davidesti catre Hartiesti, nu a pastrat o distanta suficienta in mers fata de un alt autobuz condus regulamentar in fata sa de P.G. de 37 ani, din comuna Boteni, si a intrat in coliziune cu acesta. (...) In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa", se precizeaza intr-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Arges, citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, niciunul dintre soferi nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Ambele autobuze implicate in accident efectuau curse speciale regulate de transport persoane pe ruta Mioveni - Boteni, cei mai multi raniti fiind inregistrati in autovehiculul din spate.

In cele doua autobuze care plecasera in coloana de la Uzina Dacia pe Valea Argeselului, sa lase acasa oamenii care iesisera din schimbul al doilea, se aflau 80 de muncitori. Paisprezece dintre acestia au ajuns la spital, a spus prefectul judetului Arges, Cristian Soare, citat de Mediafax.

"Din accident a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto P.G. si a lui P.O.S., de 51 de ani, din comuna Boteni, ambii ocupanti ai autobuzului care circula in fata. De asemenea, (...) a rezultat vatamarea corporala usoara a conducatorului auto S.G., a cinci barbati cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani si sase femei, cu varste cuprinse intre 32 si 54 de ani, toti din comuna Vulturesti, ocupanti ai autobuzului care circula in spate", se mai mentioneaza in comunicatul IPJ Arges.

Toate persoanele ranite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti.

Doua autobuze au fost implicate intr-un accident rutier produs in noaptea de joi spre vineri in localitatea argeseana Vulturesti, autoritatile activand planul rosu de interventie, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).