Seful Cancelariei Prim-ministrului, Dragos Tudorache, ar putea prelua interimar Ministerul de Interne, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, el discutand varianta cu premierul Dacian Ciolos vineri dimineata.

UPDATE Potrivit unor surse guvernamentale, Dragos Tudorache nu va fi ministru interimar al internelor si nici ministru plin.

Dragos Tudorache este seful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar si portofoliul Comunicatiilor, din 5 iulie pana in 10 august, dupa demisia lui Marius Bostan.

Ministrul Administratiei si Internelor, Petre Toba, pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru favorizarea faptuitorului in dosarul DIPI, a anuntat ca a decis sa demisioneze, "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri".

El mai spune, intr-un comunicat de presa, ca respinge cu tarie acuzatiile aduse si este la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a acceptat demisia lui Petre Toba si ca pana luni va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire a acestuia.