O scoala coranica clandestina a fost descoperita in urma unei perchezitii administrative intreprinse la o moschee din orasul francez Villiers-sur-Marne, aflat la periferia Parisului, informeaza Le Monde, citat de Mediafax.

Moscheea Al-Islah este cunoscuta in special pentru ca a fost frecventata de 12 persoane condamnate in aprilie pentru apartenenta la un grup ce transporta teroristi catre Siria.

In urma perchezitiei care a avut loc miercuri, trei persoane au fost arestate, printre care si imamul acestei moschei, potrivit Ministerului francez de Interne.

Aceasta perchezitie asupra moscheei Al-Islah, efectuata in contextul starii de urgenta initiate in Franta, a "permis confirmarea existentei unei scoli coranice clandestine, ce primea in mod ilegal elevi si prezenta riscul indoctrinarii", a subliniat Ministerul de Interne, intr-un comunicat.

Cele trei persoane au fost plasate in detentie administrativa in "cadrul verificarii dreptului lor de sedere in Franta", a mai comunicat Ministerul de Interne, care a reiterat "hotararea absoluta a Guvernului de a lupta impotriva islamismului radical prin toate mijloacele permise de lege".

Operatiunea, care a inceput in jurul orei locale 07.30, a fost derulata in prezenta responsabililor moscheii.

"Aceasta scoala coranica reprezenta un fel de secret al lui Polichinelle, insa trebuia sa i se demonstreze existenta", a declarat un responsabil local.