Vineri este zi de doliu national in toata tara pentru romanii care si-au pierdut viata in cutremurul din Italia. Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a guvernului. Astfel, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul in berna.

Steagul Romaniei va mai fi arborat in berna la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant de orice grad, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei; la punctele pentru trecerea frontierei, precum si in aeroporturi, porturi, gari si autogari; ca pavilion pe navele de orice fel si pe alte ambarcatiuni ce navigheaza sub pavilion romanesc.

Aceeasi obligatie revine si persoanelor fizice, daca arboreaza drapelul Romaniei la domiciliu sau la resedinta. De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune si institutiile de cultura isi vor adapta vineri programul in mod corespunzator.

In urma seismului din Italia din 24 agust au murit 11 romani.

Ultima data a fost doliu national in Romania, in urma unei tragedii, in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie 2015, dupa incendiul izbucnit in clubul "Colectiv" din Bucuresti. Atunci au murit 64 de oameni.