Anul scolar 2016-2017, care incepe pe 12 septembrie, vine flexibilizarea perioadei de desfasurare a programului "Scoala Altfel", cu o vacanta de primavara de doua saptamani in care se vor desfasura olimpiadele scolare si concursul de Definitivat pentru profesori, si cu optimizarea calendarului de examene, aceasta perioada incheindu-se pe 24 iulie cu afisarea rezultatelor finale la Titularizare. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului incepe in 21 august. De precizat si faptul ca admiterea la liceu se va face intr-o singura etapa computerizata astfel se va finaliza mult mai repede - si anume pe 21 iulie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul semestru ale noului scolar 2016-2017 are 9 saptamani, iar semestrul al II-lea are 16 saptamani. "Ca noutate, pentru clasa a XII-a cursurile se incheie 26 mai 2017, iar la clasa a VIII-a - cursurile se incheie in 9 iunie", a anuntat joi secretarul de stat pentru Invatamantul Preuniversitar, Monica Anisie.

Anisie a precizat ca s-a incercat optimizarea calendarului de examene si concursuri: "Finalizam in 24 iulie, urmand a relua sesiunea a doua de Bacalaureat in 21 august. Prin urmare exista o perioada destul de lunga in cadre si cadrele didactice dar si elevii isi pot realiza vacanta".

Ultima proba a Evaluarii Nationale va fi pe data de 21 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 30 iunie. Ultima proba a Bacalaureatului 2017, sesiunea de vara va fi in data de 30 iunie, cu rezultatele finale afisate in 10 iulie.

De precizat ca a s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initaiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata.

O alta modificare cu care vine noul an scolar este reprezentata de manuale pentru elevii de clasa a XI-a si a XII-a.