Cei 22 de medici demisionari de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca si-au retras demisiile, au anuntat reprezentanti ai acestora, citati de News.ro, joi dupa-amiaza. Medicii spun ca renunta la demisii dupa ce au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca problemele de la spital vor fi rezolvate.

Spitalul de Urgenta FloreascaFoto: Spitalul Floreasca

Reprezentanti ai medicilor demisionari au iesit, joi dupa-amiaza, in curtea spitalului, anuntand ca cei 22 de doctori demisionari, dar si asistentii medicali au decis sa isi retraga demisiile intrucat au primit "semnale pozitive" de la Ministerul Sanatatii, care i-a asigurat ca nu vor mai exista disfunctionalitati.

"Am decis sa incepem sa ne retragem demisiile, dupa ce Ministerul Sanatatii ne-a asigurat ca toate problemele de functionare a spitalului se vor rezolva si, mai ales, ca nu se vor repeta. Noi asta am dorit, sa ne putem desfasura activitatea normal", a declarat unul dintre demisionarii de la UPU-SMURD Floreasca, medicul Gabriela Bratosin.

Noi demisii s-au inregistrat, joi dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca, unde conflictul a continuat, in prima parte a zilei, si dupa demisia managerului Sorin Paun.

Medicul Gabriela Bratosin anunta, joi dimineata, ca sunt 22 de demisii ale medicilor si ca si ceilalti 9 doctori din UPU-SMURD au anuntat ca vor recurge la acest gest, insa nu sunt la spital pentru a-si scrie demisiile. De asemenea, si asistentii medicali au decis sa demisioneze, anunta aceasta.

Ea spunea ca demisia managerului nu rezolva in totalitate situatia, pentru ca la spital sunt pobleme grave de functionare, una dintre acestea fiind legata de lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare.

"Nu vrem o negociere cu fiecare in parte, noi vrem sa fim lasati sa ne facem treaba, sa ne facem meseria, sa nu mai existe lipsuri care sa duca la afectarea activitatii atat in spital, cat si in prespital, pentru ca cel care are de suferit, intr-un final, este pacientul. Daca nu va fi o ciclicitate in asigurarea medicatiei vom ajunge iar in situatia in care am ajuns acum o luna, acum doua luni si, daca se continua, la un moment dat nu o sa mai avem nimic si nu o sa avem cu ce sa tratam pacientii. De-asta am ajuns aici", declara medicul Gabriela Bratosin.

La randul sau, Bogdan Oprita, seful Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Floreasca, declara, tot joi dimineata, ca demisia managerului spitalului, Sorin Paun, nu va rezolva problemele daca procedurile stabilite de acesta, care au dus la aparitia situatiei, nu vor fi schimbate.

Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, si-a inaintat demisia din functie, miercuri seara, in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Ministrul a spus ca in cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel tarziu in luna octombrie si ca Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapida a situatiei.

Vlad Voiculescu s-a intalnit, miercuri seara, atat cu managerul Spitalului Floreasca, cat si cu o parte din cei 17 medici de la UPU-SMURD care miercuri si-au dat demisiile.

La finalul discutiilor, Bogdan Oprita, coordonatorul UPU Floreasca si al SMURD Bucuresti, a spus ca ministrul a fost informat ca peste 90 la suta din personalul de la UPU Floreasca - unde ajung zilnic 380-420 de pacienti - doreste sa demisioneze din cauza conflictului cu managerul unitatii medicale. Oprita a mai spus ca, in ultima perioada, discutiile cu administratia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, in opinia sa, reprezinta o lacuna grava in comunicare.

La randul sau, ministrul Sanatatii a spus, la finalul discutiilor cu medicii, ca sunt doua tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare si unele administrative, el confirmand ca au existat "niste probleme cu medicamentele", care s-au remediat intre timp.

Cei 17 medici de la UPU care au demisionat, miercuri, au reclamat ca nu mai pot lucra in conditiile de acum si ca nu gasesc intelegere la managerul unitatii medicale, Sorin Paun, care refuza sa aprobe noi posturi sau sa semneze pentru achizitia de medicamente, astfel ca ei sunt nevoiti sa cumpere unele medicamente din banii lor. De asemenea, ei s-au plans de comportamentul si de limbajul managerului.

"Domnul manager, cand are o problema cu noi, recurge la tot felul de masuri de intimidare, suntem chemati in biroul dumnealui sa dam tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul in gura pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia ca nu ne putem desfasura activitatea si am decis sa ne inaintam demisia, sa ne gasim de munca in alta parte (...) Suntem in preaviz 14 zile, dupa care vom vedea ce vom face. Nu gasim niciun fel de intelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea sa ne asculte ", declara unul dintre medicii demisionari.

Pe Internet au aparut, in ultimele zile, inregistrari audio in care managerul Sorin Paun se aude injurandu-i pe unii dintre medicii de la Spitalul Floreasca si amenintandu-i ca nu le plateste garzile suplimentare.