Noi demisii s-au inregistrat, joi dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca, unde conflictul continua si dupa demisia managerului Sorin Paun. Medicul Gabriela Bratosin a spus ca la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor (fata de 17 in ziua precedenta) si ca si ceilalti 9 doctori din UPU-SMURD au anuntat ca vor recurge la acest gest, insa nu sunt la spital pentru a-si scrie demisiile. De asemenea, si asistentii medicali au decis sa demisioneze, relateaza News.ro.

Spitalul de Urgenta FloreascaFoto: Spitalul Floreasca

"Momentan, decizia noastra este in functie de ce se va intampla in continuare. Suntem in preaviz, cei care ne-am dat ieri demisia. Colegii care nu au apucat ieri au inceput azi sa isi dea demisiile in continuare. Asteptam sa vedem noua conducere a spitalului si vom stabili daca vom reveni asupra deciziei sau nu. Sunt 22 de demisii ale medicilor. Am vrea sa se inteleaga ca aceasta situatie in care am ajuns nu trebuie sa continue. Daca avem certitudinea ca nu se vor perpetua lucrurile, revenim asupra deciziei. Mai sunt colegi care vor veni, sunt in concediu si nu poti sa iti depui demisia in concediu. Inca 9 medici. Nu vrem o negociere cu fiecare in parte, noi vrem sa fim lasati sa ne facem treaba, sa nu mai existe lipsuri care sa duca la afectarea activitatii, atat in spital cat si in prespital, pentru ca cel care are de suferit este pacientul", a declarat medicul Gabriela Bratosin, citata de Mediafax.

"Este o demisie anuntata (a lui Sorin Paun - n.red.), nu cunoastem momentul intrarii in functiune, poate urmeaza un numar de zile de preaviz care s-ar putea sa mentina problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu personal ii voi ruga sa reflecteze asupra deciziei si sa revina pentru ca acest departament are nevoie de ei pentru a-si face datoria. Daca procedurile care au dus la implementarea unei metode care a determinat aceasta situatie nu se vor imbunatati, poate peste trei saptamani ne trezim in aceeasi situatie. Noi cerem sa avem un dialog cu conducerea si problemele sa ne fie rezolvate", a declarat medicul Bogdan Oprita, coordonator SMURD Bucuresti.

Medicii transmit ca nu vor exista blocaje la unitatea de primiri urgente a Spitalului de Urgenta Floreasca pentru ca ei sunt in continuare la serviciu, unii venind chiar din zile libere.

"Nu exista motiv de neprezentare. Toti sunt la serviciu, nu se pune problema ca activitatea sa fie intrerupta, sunt niste probleme juridice care trebuie rezolvate", a mai precizat coordonatorul SMURD Bucuresti.

Ministerul Sanatatii a anuntat, miercuri seara,ca managerul interimar al Spitalului de Urgenta Floreasca, Sorin Paun, a demisionat ca urmare a scandalului izbucnit la nivelul unitatii medicale, urmand sa fie numit un nou director al spitalului