Guvernul a modificat miercuri prin ordonanta de urgenta prevederea referitoare la acordarea sumei compensatorii aferente titlului stiintific de doctor, in sensul eliminarii gradatiei corespunzatoare vechimii in munca. Astfel, suma compensatorie nu va mai depinde de vechime.

Ordonanta mai aduce o clarificare, definind institutia sau autoritatea publica, respectiv acea entitate (institutie sau autoritate) publica cu personalitate juridica care are patrimoniu propriu, buget propriu de venituri si cheltuieli, conduce contabilitate proprie, iar conducatorul acesteia are calitatea de ordonator de credite.

In cazul institutiilor sau autoritatilor publice aflate in subordinea aceluiasi ordonator de credite, avand acelasi scop, indeplinind aceleasi functii si atributii, aflate la acelasi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul maxim al salariului de baza/indemnizatiei de incadrare se va stabili la nivelul maxim aflat in plata din cadrul tuturor acestor institutii sau autoritati publice subordonate.

Prevederile sunt cuprinse in ordonanta de urgenta care urmareste clarificarea unor aspecte aparute in aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016.