Ziarista Madalina Puscalau Dobrovolschi este noul purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale. Anuntul a fost facut chiar de catre ziarista, intr-o conferinta de presa care a avut loc miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

Madalina PuscalauFoto: TVR

Postul de purtator de cuvant al sefului statului a fost detinut anterior, in perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, de Tatiana Niculescu Bran. De atunci, presedintele nu a avut un purtator de cuvant.

Madalina Puscalau Dobrovolschi a declarat, in aceasta conferinta, ca presedintele Klaus Iohannis i-a propus aceasta functie la jumatatea lunii august si, dupa doua saptamani de analiza, a decis sa accepte postul.

Madalina Puscalau este casatorita cu Emil Dobrovolschi, unul dintre pilotii care conduce aeronava cu care presedintele Klaus Iohannis efectueaza vizite in strainatate.

Iata mai jos cele mai importante declaratii ale noului purtator de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis:

  • Sunt Madalina Dobrovolschi, am absolvit facultatea de Filosofie. De foarte multi ani lucrez in presa
  • Ca jurnalist, am avut un crez pe care vreau sa-l port mai departe: de a informa corect publicul. Aceasta e misiunea noastra
  • Tocmai pentru ca aceasta e misiunea noastra, iata ca am acceptat si vin in aceasta formula de comunica
  • E si dorinta mea de a ma implica mai activ in ce priveste prezenta publica pentru ca doresc sa particip mai activ la ceea ce inseamna schimbarea in bine a Romaniei
  • Va cer sa facem un parteneriat, sa avem o comunicare directa foarte sincera de fiecare data cand avem teme de interes
  • Cei care ma cunosc stiu ca sunt un om foarte sincer si foarte direct, nu ma voi schimba
  • Nu ma veti vedea intrand in polemici sau in speculatii
  • Cred in instrumentele traditionale ale comunicarii unei institutii atat de importante. Vom folosi ce foloseste in mod traditional administratia prezidentiala: comunicate, conferinte de presa
  • Am avut o discutie la jumatatea lunii august si am cantarit vreo doua saptamani daca am curajul sa imi asum o responsabilitate asa de mare. Argumentele pro au convins

In noiembrie 2014, Madalina Puscalau Dobrovolschi a moderat dezbaterea finala a candidatilor Klaus Iohannis si Victor Ponta pentru alegerile prezidentiale.

Potrivit prezentarii ziaristei publicate pe site-ul TVR, a inceput munca in televiziune in 2004, ca reporter/corespondent politic la Departamentul Stiri al B1 TV.

A continuat la Departamentul Stiri al TVR, tot ca reporter/corespondent politic, in perioada 2005 - 2006, potrivit sursei citate.

De-a lungul carierei, a fost redactor-prezentator la Realitatea TV, editor-prezentator Antena 3, editor-prezentator stiri si realizator talk-show politic la B1 TV.