Premierul Dacian Ciolos a declarat marti, cu ocazia unei vizite in Italia, ca va propune in sedinta de Guvern de miercuri o zi de doliu national pentru romanii morti in cutremurul din Italia, si ca cel mai probabil aceasta zi va fi joi. Premierul a mai precizat ca, din informatiile pe care le are, singurul roman care mai era cautat, fiind dat disparut, a fost gasit de autoritati.

Dacian CiolosFoto: Guvern

"Din informatiile pe care le am de astazi, si acea persoana, care fusese data disparuta, a fost identificata. Deci, nu mai avem practic persoane disparute, avem doar aceste persoane care inca sunt spitalizate", a declarat premierul adaugand ca 7 dintre romanii decedati in cutremur au fost repatriati luni.

"Maine in sedinta de guvern o sa propun o zi de doliu pentru ei", a declarat premierul.

Ciolos a precizat ca a discutat cu romanii afectati de cutremur si le-a transmis ca "in masutra in care vin acasa o sa ii ajutam". Potrivit premierului, multi i-au raspuns ca isi cauta acum de lucru si ca incep de la capat.

Dacian Ciolos a mai precizat ca premierul italian Matteo Renzi se gandeste la un program amplu de consolidare a cladirilor din zonele cu risc seismic din Italia, si ca probabil ca va ridica acest subiect si la nivelul Consiliului European.

"I-am spus ca o sa sustinem si noi aceasta idee, pentru ca si pe noi ne intereseaza, si noi avem astfel de obiective acasa", a afirmat Ciolos, dupa ce a participat la funeraliile de stat organizate in memoria victimelor cutremurului din Italia,