Gabriel Oprea a ramas definitiv fara titlul de doctor, a decis consiliul general al CNATDCU, care a respins contestatia depusa de fostul ministru de interne la decizia de plagiat, transmite Digi 24.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Dupa hotararea luata acum de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) mai ramane doar ca ministrul educatiei sa semneze un ordin pentru ca lui Oprea sa i se retraga titlul de doctor.

Consiliului General al CNADTCU a respins, prin vot electronic, contestatia formulata de fostul ministru de Interne, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

Astfel, se mentine decizia initiala a Consiliului - cea de plagiat - in cazul tezei de doctorat a fostului vicepremier.

CNATDCU a stabilit, in 1 august, cu unanimitate de voturi, ca Oprea a plagiat in lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier.

Acesta a contestat hotararea pe 17 august.

Fostul vicepremier a anuntat pe 1 august ca daca i se va respinge contestatia va cere Justitiei sa faca lumina, fiind convins ca instanta ii va da dreptate.