Transportatorii circula cu viteza redusa si claxoneaza, luni, pe soseaua de centura nord-vest a municipiului Arad, parte din DN7, in semn de protest fata de valoarea asigurarilor RCA, traficul fiind ingreunat, transmite Mediafax.

Aproape 350 de masini de toate marimile, de la camioane, basculante, microbuze sau masini mici participa la protest.

Masinile protestatarilor au lipite pe parbrize afise cu mesajul "Protest RCA", iar soferii claxoneaza si circula cu 10-15 kilometri la ora, de la un capat la altul al soselei de centura, iar cozile se intind pe mai multi kilometri, traficul desfasurandu-se cu dificultate.

"Se circula pe cele doua sensuri dinspre Deva si dinspre Nadlac cu 10-15 kilometri la ora, intr-un volum enorm de mare. S-au alaturat si microbuze si tot ce inseamna platitori de RCA. Se circula cat se poate de greu, in acest moment, rotile masinilor se invart in ritmul in care guvernantii se gandesc la noi.

Faptul ca un RCA ajunge la niste sume astronomice, cele mai mari din Europa, nejustificate, consideram ca Autoritatea de Supraveghere Financiara asista la fraude enorme. In cazul in care va continua asa, inchidem portile. Am intrat pe pierderi, sunt transportatorii mici carora le sunt numarate zilele. Speram ca saptamana aceasta sa avem o discutie cu cei de la Guvern, daca o sa ne mai deschida usile.

Am avut deja doua discutii fara niciun fel de reactie. In data de 15 septembrie va fi o manifestatie care va bloca toata tara", a declarat presedintele Asociatiei Patronale a Transportatorilor "Europa 2002", Adrian Pop.

Proteste mai au loc, luni, si in Timisoara si Oradea. Toate se vor incheia in jurul orei 12.