Un atacator sinucigas cu bomba a esuat in incercarea de a se arunca in aer in timpul unei slujbe dintr-o biserica catolica din Indonezia. Pentru ca dispozitivul nu a explodat, acesta a atacat preotul cu un topor, scrie The Guardian.

Atac kamikaze esuat intr-o biserica indonezianaFoto: Captura YouTube

Politia spune ca tanarul de 18 ani a fugit spre altar in biserica plina de oameni, dar explozibilii din rucsacul sau doar au ars, fara sa se detoneze.

Cand a realizat ca atacul cu bomba a esuat, acesta a luat un topor din geanta sa pentru a-l ataca pe preotul de 60 de ani ce oficia, Albert Pandiangan.

Preotul a fost ranit usor la mana stanga, potrivit purtatorului de cuvant al politiei nationale, generalul maior Boy Rafli Amar.

Credinciosii din biserica St. Yosef din Medan, capitala provinciei Sumatra de Nord, au reusit sa-l imobilizeze pe tanar.

Un detectiv de la politia locala a spus ca exlozibilii erau rudimentari. Politia a spus ca atacatorul purta o bucata de hartie pe care era desenat de mana simbolul Statului Islamic.

Tanarul era obsedat de liderul organizatiei teroriste, a declarat un ministrul indonezian pentru securitate, transmite Reuters

“Din ce s-a descoperit in telefonul confiscat de fortele de securitate, tanarul era obsedat de Abu Bakr al-Baghdadi,” a spus acesta.

Ministrul a spus ca in rucsacul atacatorului era o hartie pe care scria “I love al-Baghdadi”, dar suspectul nu ar avea nicio legatura cu retele teroriste.

Imagini cu impact emotional: