Fostul premier Victor Ponta spune, intr-un mesaj de condoleante pentru victimele cutremurului din Italia postat pe Facebook, ca se bucura de faptul ca nimeni nu a incercat sa foloseasca tragedia pentru un interes politic, nimeni "nu a iesit a doua zi sa spuna 'Coruptia ucide', desi ceva coruptie au si ei, si nimeni nu a sarit imediat sa ceara schimbarea Guvernului".

Victor PontaFoto: AGERPRES
  • Redam integral mesajul postat de Victor Ponta

"Vreau sa imi exprim solidaritatea cu poporul italian si sa prezint condoleante tuturor familiilor victimelor - romani, italieni si de alte nationalitati sau origini! Dumnezeu sa fie alaturi de cei loviti de aceasta tragedie!

Am intarziat cateva zile cu acest mesaj din doua motive :

1. Din pacate ceea ce a parut initial un cutremur cu efecte reduse se dovedeste pe zi ce trece o mare tragedie - numarul victimelor ( inclusiv romani) creste din pacate fara oprire / ieri a fost zi de doliu national in Italia in conditiile in care sunt identificate alte si alte persoane afectate

2. Am vrut sa vad din presa italiana cum se pozitioneaza oamenii politici fata de aceasta tragedie ( stiut fiind ca noi romanii semanam deseori cu fratii nostri din Peninsula ) - si m-am bucurat ( pentru Italia) sa vad ca niciunul nu a incercat sa foloseasca moartea oamenilor pentru un interes politic / niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna "Coruptia ucide" ( desi ceva coruptie au si ei in tara lor minunata) / nimeni nu a sarit imediat sa ceara schimbarea Guvernului!

Solidaritate si suferinta - fara a folosi tragediile pentru politica/ un exemplu important din partea Italiei"