Sute de participanti la o conferinta de la Romexpo au fost evacuati de pompieri si jandarmi, din cauza supraaglomerarii salii, transmite Mediafax. Evenimentul a fost anulat. Auoritatile fac verificari, iar daca vor constata nereguli, organizatorii pot fi sanctionati cu pana la 10.000 lei.

YouMeet 2016Foto: Captura YouTube

Astazi, in sala Mihai Eminescu (pavilion E2) din cadrul Romexpo a fost planificata sa se desfasoare conferinta YouMeet 2016, unde urmau sa vorbeasca vloggeri autohtoni de pe platforma video YouTube.

In jurul orei 14:20, seful turei de serviciu din cadrul Sectiei de Pompieri Expozitiei, aflata in proximitatea complexului, a constatat ca numarul de participanti aflati in interior depaseste capacitatea salii.

In cel mai scurt timp, acesta a comunicat organizatorilor evenimentului ca este stare posibil generatoare de urgente, motiv pentru care s-ar impune evacuarea, coordonata, a ocupantilor", potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Dispozitivul de interventie al ISU prezent la fata locului a fost suplimentat cu un echipaj SMURD si s-a solicitat sprijinul politiei si jandarmeriei pentru evacuarea participantilor.

In cele din urma, pe fondul cazurilor medicale aparute si a tensiunii existente, s-a luat decizia de anulare a evenimentului si de evacuare progresiva a persoanelor catre exteriorul cladirii.

"Am intervenit la solicitarea pompierilor ca sa evacuam o sala in care se desfasura un eveniment, capacitatea salii fiind depasita de numarul de persoane prezente. ISU a solicitat organizatorilor sa intrerupa activitatea si a fost nevoie de interventia noastra pentru a asigura o evacuare ordonata. Au fost si persoane carora li s-a facut rau. In momentul de fata se fac verificari si daca sunt constatate nereguli, se vor da sanctiuni care pot fi in valoare de 10.000 de lei", a declarat, pentru Mediafax, Georgian Enache, de la Jandarmeria Bucuresti.