Lotul olimpic de geografie a obtinut doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Geografie, desfasurata la Beijing. Competitia a reunit peste 180 de concurenti din 47 de tari.

Lot olimpici geografie 2016Foto: edu.ro

Olimpiada Internationala de Geografie s-a desfasurat la Beijing (China), in perioada 15-22 august, aceasta fiind cea de a

a XIII-a editie.

Anul trecut competitia s-a desfasurat in Rusia, iar Romania a ocupat primul loc in clasamentul general, cu o medalie de aur, doua de argint si una din bronz.

Medaliile de aur au fost obtinute de

  • Maria-Sabina Calisevici - clasa a XI-a/Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc
  • Ioan-Adrian Toma - clasa a XII-a/Colegiul National "Unirea" din Focsani

Medalia de argint:

  • Radu Artiom  - clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Jean Monnet" din Bucuresti

Medalia de bronz:

  • Sorina Avadanei  - clasa a XII-a/Colegiul National "Calistrat Hogas" din Neamt

Echipa Romaniei a fost isotita de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean si Dorin Fiscutean de la Colegiul National din Iasi, a anuntat Ministerul Educatiei.

Olimpiada Internationala de Geografie este o competitie anuala pentru elevii cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani care au participat anterior la olimpiadele nationale de geografie din tarile lor. Olimpiada Internationala de Geografie (iGeo) este compusa din trei examene: o proba scrisa, un test multimedia si un exercitiu pe teren, care se finalizeaza cu o reprezentare cartografica si o analiza geografica.

Pana in 2012, olimpiadele internationale de geografie au fost organizate o data la doi ani.

Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Internationale de Geografie 2016