Parchetul General preia dosarul in care se cerceteaza accidentul rutier soldat cu vatamarea corporala a trei persoane, printre care ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, si omologul sau kuweitian, Ali Saleh Al Omair, anunta Agerpres

Potrivit unui comunicat al PICCJ, in dosar se efectueaza cercetari in legatura cu savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

'La Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia a fost inregistrata o cauza penala avand ca obiect savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, privind accidentul rutier petrecut in cursul zilei de astazi, 25 august, ora 10,30, pe DN 21 la km 87+35, soldat cu vatamarea corporala a trei persoane, si anume a ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in Guvernul Romaniei, a omologului sau, ministrul Lucrarilor Publice, Agriculturii si Relatiilor cu Parlamentul in Guvernul Statului Kuweit si a unui translator, care se aflau intr-un autoturism ce se deplasa intr-o delegatie oficiala. In urma impactului, cele trei persoane au suferit leziuni traumatice, fiind transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia in vederea acordarii asistentei medicale de urgenta', se spune in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca dosarul a fost preluat pentru efectuarea urmaririi penale de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale in cauza.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, si omologul sau kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se afla intr-o vizita oficiala in Romania, au fost implicati joi intr-un accident rutier in apropiere de Slobozia.

'Am avut un accident cu masina, in care eram impreuna cu ministrul kuweitian. Eram in coloana oficiala si a percutat o alta masina...n-a apucat sa se dea la o parte. Nu suntem grav raniti. Eram pe autostrada, mergeam catre Braila si s-a intamplat dupa Slobozia. (...) Suntem loviti la nas si eu si ministrul kuweitian, dar suntem bine', a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ulterior, Ministerul Sanatatii a informat ca cei doi oficiali au fost transferati la Spitalul Elias din Bucuresti, suferind fracturi de piramida nazala in urma accidentului.