Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare 2016, la care participa 122 de caini din 11 tari, se deschide joi seara, la Craiova. Evenimentul, organizat de Centrul National de Educare Canina, reprezinta o premiera pentru Europa de Est, transmite Agerpres.

Campionatul mondial pentru cainii salvatori, la CraiovaFoto: Gazeta de Sud

Potrivit organizatorilor, incepand cu ora 18.00, in centrul Craiovei va avea loc o demonstratie cu echipa canina a Jandarmeriei Romane, timp de o ora fiind prezentate numere demonstrative cu ajutorul cainilor de interventie, iar incepand cu ora 20.30 va avea loc deschiderea oficiala a Campionatului Mondial de Salvare pe Echipe.

Echipa Romaniei este formata exclusiv din craioveni: Carmen Popescu cu labrador retriever-ul Oscar Liguard, Ovidiu Ionescu cu ciobanescul belgian Life Trasilvana si Mihnea Stanescu cu ciobanescul belgian Joker Taz.

Vineri si sambata, in intervalele 8.00 - 13.00 si 16.00 - 20.00, la Complexul Sportiv din Carcea va avea loc proba de obedienta/dexteritate, concomitent fiind programate proba de cautare in daramaturi la vechea moara de langa Liceul de Chimie din Craiova, cea de urma - pe campul din fata Aeroportului Craiova si proba de cautare persoane in padure, pe o suprafata de 50.000 de metri patrati, tot in apropierea aeroportului.

La competitie sunt asteptati toti iubitorii de animale, intrarea fiind libera.

Echipele de salvare vor fi evaluate de cei mai buni sase arbitri din lume: Detlef Kuhn din Germania (arbitru coordonator), Alois Russegger (Austria), Anatoly Trubchaninov (Ucraina), Walter Hoffmann (Germania), Patrick Villardry (Franta) si Peter Reding (Elvetia).