Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Constanta, ca organizarea alegerilor parlamentare mai aproape de sfarsitul anului creste sansele ca, la scrutin, sa se prezinte mai putini romani, exprimandu-si opinia ca, daca lucrurile ar sta asa, ar insemna ca Ciolos "face jocul PNL-ului", transmite Mediafax.

Liviu Dragnea si Dacian CiolosFoto: Agerpres

Dragnea a sustinut ca 11 decembrie este o data la care sunt sanse mai mari sa ninga, conditiile meteorologice ducand la o prezenta scazuta la vot.

"Interesul nostru este ca, la alegeri, sa se prezinte cat mai multi romani si eu cred ca, cu cat mai mult inaintam cu data catre sfarsitul anului, cu atat mai mult exista sansa ca romanii sa vina mai putini la vot. 11 decembrie e o data in care vremea se poate schimba mult mai usor, sunt sanse mai multe sa ninga mai mult si romanii sa nu poata veni la vot.

Din punctul nostru de vedere, oricand hototarasc sa puna alegerile - 27 noiembrie, 4 decembrie, 11 decembrie - noi vom castiga aceste alegeri.

Am crezut si inca mai cred ca premierul Dacian Ciolos este interesat sa existe conditii bune pentru ca romanii sa se prezinte la vot. Nu cred in teoria cu minivacanta, ca le taie apetitul romanilor sa vina la vot. Cei care vor sa mearga la munte, in acea minivacanta, pot merge la munte si pe 9, 10 si 11 decembrie", a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a mai spus ca, in cazul in care data alegerilor va fi fixata de guvern mai aproape de sfarsitul anului, ar insemna ca premierul Ciolos "face jocul PNL-ului".

"Eu i-am spus si premierului, nu i-am spus cu suparare sau cu nervi, dar parerea mea este ca, aici, face jocul PNL-ului, este un joc prost, dupa parerea mea, pentru ca PNL nu asa castiga sau pierde alegerile, in functie de data, dar este foarte greu sa nu te gandesti, in conditiile in care am vazut declaratii publice cu membrii guvernului tehnocrat care au inceput sa faca politica si sa spuna ca vor sa candideze sau ca vor candida pe listele PNL.

Stiu ca premierul Dacian Ciolos a schimbat cativa secretari de stat, numai pentru faptul ca au aparut la televizor, in cateva emisiuni, si i s-a parut ca au facut politica, iar eu am aprobat toate astea. Dar acum, cand membri ai guvernului fac chestia asta, se pare ca nu doreste sa-i schimbe", a afirma Dragnea.

Presedintele PSD a participat, joi, la deschiderea lucrarilor Scolii Politice de vara a Femeilor Social Democrate, desfasurata la Pavilionul Expozitional din Cosntanta.