CFR Calatori in colaborare cu politistii bucuresteni de la transporturi si cu jandarmii ilfoveni au realizat o actiune de control in trenuri care a vizat atat combaterea calatoriei fara bilet si a modului in care personalul feroviar isi indeplineste atributiile de serviciu, informeaza un comunicat al companiei.

Sute de calatori fara bilet, decoperiti de un control CFR in trei trenuriFoto: CFR

Dintr-un total de aproximativ 1000 de pasageri care au calatorit in trei trenuri verificate, 236 au fost taxati la tarif de taxare in tren, iar pentru 33 pasageri au fost intocmite procese verbale de contraventie deoarece au refuzat achitarea biletului la tarif de taxare in tren.

Urmatoarele trenuri au fost verificate:

R 9109, Bucuresti Nord - Targoviste. Din cei aproximativ 80 de calatori, 10 au fost taxati la tarif de taxare in tren, iar pentru 13 pasageri au fost intocmite procese verbale de contraventie.

R 8013, Bucuresti Obor - Fetesti, cu aproximativ 550 de calatori, din care 112 au fost taxati la tarif de taxare in tren, iar altor 20 le-au fost intocmite procese verbale de contraventie.

IR 1597, Bucuresti - Craiova, cu peste 400 pasageri, din care 114 au fost taxati la tarif de taxare in tren.

Actiunile de control se vor derula si in perioada urmatoare pe intreaga retea feroviara.

"Acestea fac parte dintr-un demers CFR Calatori de a aduce SCHIMBARI in activitate si de a oferi pasagerilor un transport in conditii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor", se sustine in comunicatul citat.

>