O catastrofa de genul celei din Italia ar fi o provocare majora pentru sistemul sanitar din Romania, spune ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, intr-un interviu pentru News.ro, el precizand ca nu se refera la mobilizarea personalului medical, care este "exemplara", ci la infrastructura spitaliceasca intrucat multe unitati medicale functioneaza in cladiri foarte vechi.

Vlad VoiculescuFoto: Privesc.eu

El a mai spus ca a cerut o evaluare a spitalelor la risc seismic.

Intr-un interviu pentru News.ro, ministrul Vlad Voiculescu a fost intrebat daca sistemul sanitar din Romania este pregatit sa faca fata unui cutremur mare, de genul celui produs miercuri in Italia.

"Nu, nu este pregatit . Mi-ar fi placut sa pot spune altceva. In momentul acesta, cred ca o catastroda de genul acesta ar fi o provocare majora pentru sistemul de sanatate. Si ma refer, vreau sa fie foarte clar, la infrastructura. Pentru ca, asa cum stim cu totii, avem multe spitale vechi, Nu ma refer la mobilizarea echipei medicale si de interventie in situatii de criza, in catastrofe. De aceea, in urma cu o saptamana am inceput evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situatia din punct de vedere al riscului sismic", a spus ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Echipele de salvare au lucrat toata noaptea de miercuri spre joi incercand sa gaseasca prin moloz supravietuitori in urma cutremurului puternic care a lovit miercuri centrul Italiei. Cel putin 247 de persoane au murit, potrivit unui nou bilant anuntat joi dimineata.

Ministerul roman de Externe a anuntat joi dimineata ca inca un roman a fost declarat mortin urma cutremurului puternic de marti din centrul Italiei. Astfel, bilantul victimelor romani ajunge la doi morti. In plus, opt conationali sunt dati disparuti de apartinatori, iar patru sunt raniti si sunt internati.