Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a declarat miercuri pentru News.ro, intrebat despre problema cartilor scrise in penitenciare pentru reducerea pedepselor, ca ministerul pe care il conduce si Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) va lucra la o reacreditare a editurilor stiintifice, care nu a mai fost facuta din 2012.

Mircea DumitruFoto: Agerpres

"Ministerul Educatiei si Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) vor lucra la o reacreditare a editurilor stiintifice, care nu a mai fost facuta din 2012. Saptamana trecuta a fost lansat apelul de selectie pentru membrii Consiliului National al Cercetarii Stiintifice, derulat de ANCSI. Asa cum arata calendarul procesului de depunere a candidaturilor si de selectie, lista cu propunerile pentru membrii CNCS va fi facuta publica la finalul lunii septembrie, astfel incat, imediat dupa, sa putem aproba componenta finala si sa incepem procesul de reacreditare", a declarat ministrul.

De asemenea, Mircea Dumitru a precizat, in cadrul aceluiasi interviu, ca la inceputul lunii septembrie va fi gata metodologia de evaluare a Scolilor doctorale, urmand sa fie inceput in aceasta toamna procesul in sine.

"Metodologia pentru evaluare va fi gata la inceputul lunii septembrie, va fi un proces foarte laborios si complex de evaluare. Vor fi implicate CNATDCU, ARACIS si vom avea si o colaborare cu o agentie internationala de asigurare a calitatii, care sa ne ajute in aceasta evaluare. Cred ca am putea incepe in aceasta toamna si vom vedea pana unde putem conduce noi acest proces de evaluare a scolilor doctorale", a declarat Mircea Dumitru pentru agentia de presa citata.