Consiliul Baroului Bucuresti a amanat pentru data de 31 august dezbaterea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta, a declarat marti decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, potrivit Agerpres.

"Am avut pe ordinea de zi o solicitare de excludere din profesia de avocat a domnului Victor Ponta, membru al Baroului Bucuresti. Inainte de inceperea sedintei, domnul avocat a depus la Baroul Bucuresti un memoriu cuprinzand punctul de vedere al domniei sale si un set de documente din care a rezultat ca a formulat o reclamatie prealabila impotriva ordinului de revocare a titlului de doctor in Drept, precum si o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusa la Curtea de Apel Bucuresti", a precizat Dragne.

El a anuntat ca la data mentionata au fost invitati Monica Macovei, cea care a facut cererea de excludere din Barou a lui Victor Ponta, precum si acesta din urma, el mentionand ca prezenta celor doi nu este obligatorie.

"Nu avem o procedura disciplinara in care doamna Macovei este petenta si domnul Ponta este persoana impotriva caruia s-a facut o plangere disciplinara, ci avem o cerere inedita in raport de care Consiliul a apreciat ca este utila invitarea celor doi membri ai Baroului Bucuresti pentru a-si preciza punctul de vedere in scris si pentru a raspunde la eventualele intrebari ale membrilor Consiliului. Prezenta domniilor lor este facultativa, iar lipsa lor nu va impiedica dezbaterile si luarea unei eventuale decizii", a explicat Ion Dragne.

Potrivit acestuia, este "o cerere si o situatie inedita" pentru ca nu s-a mai intalnit pana in prezent un astfel de caz.

"Motiv pentru care am fost desemnat eu, impreuna cu alti doi membri ai Consiliului - Mihai Tanasescu si Flavia Teodosiu -, ca pana marti, 30 august, sa prezentam un raport scris membrilor Consiliului, astfel incat sa dezbatem si sa luam o decizie. De asemenea, Consiliul a apreciat ca este necesar sa ii invite pe doamna Monica Macovei, care a formulat cererea, si pe domnul Victor Ponta, pentru sedinta din 31 august, la ora 12,00", a mai precizat Dragne.

El a mentionat ca decizia Consiliului, oricare va fi ea, este atacabila. "Decizia Consiliului, care va fi aceea, este un act administrativ supus unui control atat in sistemul organizarii profesiei de avocat, de legalitate la Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, cat si la instanta de judecata", a aratat el.

Baroul Bucuresti a luat in discutie marti cerea depusa de europarlamentarul Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura, dupa ce acestuia i s-a retras titlul de doctor.

Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucuresti, printr-o solicitare scrisa, excluderea lui Victor Ponta din avocatura, invocand faptul ca acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de 'doctor in drept', titlu care i-a fost retras.