Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat ca s-au primit la parchet rezultatele testelor de eficienta pe unul dintre loturile Hexi Pharma, rezultatele fiind "si pozitive si negative", urmand ca analize pe un alt lot de dezinfectanti sa fie facute in strainatate, transmite Mediafax.

Hexi PharmaFoto: hexi.ro

La Parchetul General au fost trimise de la Institutul Cantacuzino rezultatele analizelor facute pentru eficienta pe o parte dintre produsele ridicate de la spitale din tara, in ancheta Hexi Pharma. Procurorul General a sustinut, marti dimineata, ca rezultatele sunt "si negative si pozitive".

"S-a finalizat efectuarea testelor de eficienta pe unul dintre loturile care au fost supuse analizei. Este greu sa evaluam in detaliu, acum, ceea ce solicitati dumneavoastra, insa este de precizat ca urmeaza alte teste de eficienta pe un alt lot care va fi trimis acestui institut.

Rezultatele sunt de ambele tipuri, si negative si pozitive. Doar in final se va putea stabili in ce masura ele sunt relevante. Relevanta concluziilor este cea finala.

Chiar daca am preciza, nu ne-ar ajuta cu nimic pentru ca urmeaza alte teste care se vor efectua si va fi un ansamblu de loturi in final, care vor da tonul final al procentajului. Doar atunci cand avem totalitatea probatiunii putem ajunge la o concluzie. Pana atunci putem face doar speculatii", a declarat Augustin Lazar.

Procurorul general spune ca vor fi trimis probe din biocide in strainatate, pentru a fi testate in laboratoare specializate.

Marti dimineata, politistii, sub coordonarea Parchetului General, au mers la mai multe spitale din tara pentru a ridica documente necesare in continuarea cercetarilor din ancheta Hexi Pharma, au precizat oficiali din cadrul institutiei pentru Mediafax.

In dosarul de la Parchetul General este cercetata Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

Mihai Leva, sef de productie la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, in forma continuata.