Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, se declara extrem de ingrijorat de starea ranitilor in urma exploziei si a incediului de la rafinaria Petromidia, la care statul roman este actionar minoritar, cu o participatie de 44,69% din actiuni. Ministrul a declarat luni seara, pentru News.ro, ca, dupa discutiile cu managementul Rompetrol, poate spune ca nu exista "riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente".

Ministrul da asigurari ca toate institutiile abilitate sunt in stare de alerta, inclusiv operatorii privati, dar asteapta mai multe clarificari cu privire la cauzele accidentului de la Rafinaria Petromidia.

"In acest moment, dupa discutiile cu managementul Rompetrol, putem spune ca nu exista riscuri suplimentare pentru propagarea unor alte incidente. Am discutat de asemenea si cu cei care opereaza reteaua de distributie a energiei electrice in Dobrogea si din datele pe care le avem nici aceasta retea nu este afectata", a afirmat Grigorescu, pentru News.ro.

Ministrul s-a aratat extrem de ingrijorat de starea ranitilor si tine legatura cu echipele de la ISU, Ministerul Sanatatii si alte institutii implicate pentru a le oferi tot ajutorul de care ar putea avea nevoie.

O explozie s-a produs, luni seara, in jurul orei 18.00, la rafinaria Petromidia, deflagratia fiind urmata de un incendiu puternic, care a fost stins dupa aproximativ o ora. A fost declansat planul rosu de interventie si au fost trimise mai multe autospeciale de stingerea incendiilor si mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta.

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro ca doua rezervoare de azot si o pompa de benzina au explodat la rafinaria Petromidia. Patru raniti au fost adusi la Bucuresti si sunt internati la Spitalul de Arsi si la Spitalul Bagdasar Arseni.

Un barbat are arsuri pe toata suprafata corpului, altul are arsuri de gradul II si III pe 25% din suprafata corpului. Ceilalti doi barbati, de 34 si 58 de ani, au arsuri de gradul II-III pe 20% si respectiv 24% din suprafata corpului.