Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti informeaza ca a primit luni, in intervalul orar 22,00 - 23,00, peste 20 de solicitari de interventii pentru extragerea apei acumulate in subsolurile locuintelor sau in curtile bucurestenilor, ca urmare a ploii torentiale, potrivit Digi24 si Agerpres.

"Sunt cateva consecinte ale fenomenelor meteo din ultimele doua ore, insa nu de o gravitate foarte mare. Vorbim, in primul rand, de interventii pentru extragerea apei acumulate in subsolurile locuintelor sau in curtile cetatenilor. In intervalul orar 22,00 - 23,00 au fost peste 20 de astfel de solicitari. (...) Dupa ora 23,00, numarul acestor solicitari a crescut, inclusiv pentru indepartarea copacilor cazuti pe carosabil sau pe autoturisme", a declarat, la Digi24, Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

Potrivit acestuia, echipajele ISU actioneaza cu motopompe transportabile si cu drujbe.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni seara o atentionare nowcasting Cod galben de furtuna pentru municipiul Bucuresti, valabila pana la ora 23,00. Potrivit meteorologilor, in Capitala se vor semnala frecvente descarcari electrice, averse ce vor depasi local 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindina de dimensiuni mici, intensificari ale vantului, posibil cu aspect de vijelie. "Sistemele convective sunt in dezvoltare, iar la inceputul intervalului atentionat cantitatile de apa vor fi mai insemnate, indeosebi in sudul orasului", conform ANM.