S-au tocat bani europeni pentru sisteme IT care nu erau necesare, doar pentru ca firmele controlate de deputatul Sebastian Ghita sa castige contracte cu statul, a acuzat ministrul Cristian Ghineala Digi 24.

Sebastian GhitaFoto: Hotnews

"Sunt ca termitele, care rod casa si apoi se prabuseste, cand inventezi nevoi false ca sa iei contracte, ca nu sunt utile statului, asta este o forma mult mai grava de captura. Sunt sisteme IT care nu ar fi trebuit sa existe. Cand ma refere la coruptie in sistemul IT, nu e coruptie clasica, in care se face o achizitie si niste baieti destepti isi trag 20 la suta spaga. Vorbim de un sistem mult mai pervers. A fost creat de Sebastian Ghita. Se inventeaza nevoi fictive ale institutiilor doar pentru a se toca banii, acesta este cazul trimis la DNA in prima saptamana de mandat", a explicat ministrul fondurilor europene.

In replica, Sebastian Ghita spune ca este vorba doar despre un razboi personal pe care Ghinea il are cu el.

"In continuare domnul Ghinea nu ne spune cati bani aduce dansul, ce proiecte face dansul si ce avem de facut sa luam bani europeni, si se tot razboieste cu mine. Se face de ras. Eu nu am contracte cu statul, iar firmele pe care le-am fondat au fost cumparate de americani, de sud-africani, de fonduri de investitii si orice au facut acele firme trebuie sa se supuna legilor. Daca acest om a sesizat nereguli trebuie sa se adreseze DNA-ului, institutiilor, oricui crede dansul", a declarat pentru Digi24deputatul Sebastian Ghita.