Desi numarul turistilor prezenti pe litoral a crescut cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul infractiunilor a scazut considerabil, cu aproape 28%, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Litoralul romanescFoto: Alin C.

Conform analizei realizate de MAI, numarul furturilor de pe plaja a scazut cu 40%, cel al furturilor din auto cu 32%, iar furturile din spatiile de cazare (hoteluri sau pensiuni) cu 38%.

Pentru prevenirea infractionalitatii, numarul angajatilor MAI care actioneaza pe litoral a fost suplimentat inca de la inceputul perioadei de vacanta, ajungand la peste 1.500 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri si paramedici SMURD.

De la inceputul sezonului estival si pana in prezent nu au fost inregistrate evenimente de o gravitate deosebita in planul asigurarii ordinii si sigurantei publice, se afrima in comunicatul ministerului.

Un obiectiv important al planului de masuri pentru sezonul estival este cresterea sigurantei rutiere, afirma sursa citata, echipajele de politie actionand cu efective marite pe cele mai aglomerate drumuri pentru prevenirea accidentelor si fluidizarea traficului.

Astfel, in perioada 15 iunie - 15 august a.c., in judetul Constanta, numarul accidentelor grave de circulatie a scazut cu 32%, al persoanelor decedate cu 61%, iar al ranitilor grav cu 39%.

In aceste 2 luni, pe litoral, peste 1.000 de conducatori auto au fost sanctionati cu suspendarea permisului de conducere, 347 pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, iar 88 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.