Directorul Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, Dan Idolu, a fost amendat si a ramas fara permis de conducere dupa ce politistii l-au prins baut la volan, avand o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool in aerul expirat. El a anuntat ca va contesta sanctiunea, sustinand ca luase apa de gura, la recomandarea medicului stomatolog, transmite News.ro.

Dan Iolu, directorul aeroportului Timisoara, cu alcoolemie la volanFoto: Captura YouTube

Directorul Aeroportului International "Traian Vuia" din Timisoara, Daniel Idolu, a fost oprit de catre politisti in trafic, sambata dupa-amiaza, pe o strada din Timisoara, si testat cu aparatul alcooltest.

In urma controlului, a rezultat ca Daniel Idolu avea o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Idolu, care ocupa si functia de consilier local din partea PSD, le-a spus politistilor ca va semna procesul-verbal cu mentiunea ca luase apa de gura, la recomandarea medicului si ca va contesta amenda.

Totodata, directorul Aeroportului Timisoara a solicitat prelevarea de probe biologice, astfel ca a fost transportat la Spitalul Municipal din Timisoara.

"Am insistat sa fac probe de sange pentru a demonstra ca a fost vorba de un gram de apa. Acum si dansii (politistii ¬ n.r.) si-au dat seama ca studiind din caracteristicile acestui produs, care se gaseste in toate farmaciile, deci iti clatesti gura, nu il inghiti, e aberant. Problema mea este ca probele biologice au fost luate acum, dar nu pot fi analizate pana luni pentru ca este week-end, pentru ca altfel s-ar incheia evenimentul", a declarat Dan Idolu, presei locale.

Politistii l-au amendat pe Daniel Idolu cu 1.125 lei si i-au suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile.